Nijmegen is al vele jaren actief op het gebied van duurzame mobiliteit.

Nijmegen heeft diverse Green Deals ondertekend, waaronder Zero Emissie Stadslogistiek en Autodelen. De regio heeft een van de groenste OV-concessies van Nederland, waarbij het benodigde groengas regionaal wordt geproduceerd. Nijmegen heeft jarenlang samen met provincie Gelderland en regiogemeenten geïnvesteerd in de regionale en lokale fietsinfrastructuur en dat blijven we doen. Nijmegen is aangesloten bij de F10, het netwerk van ambitieuze fietssteden. De Fietsersbond heeft Nijmegen uitgeroepen tot Fietsstad 2016. In 2017 organiseerden we samen met Gelderland en gemeente Arnhem het grootste fietscongres ter wereld: Velo-city. We zijn er trots op dat we ons in 2018 de European Green Capital mogen noemen. De activiteiten op het gebied van mobiliteit concentreren zich dit jaar in april en in september.

Nijmegen zet sterk in op regionale samenwerking, bijvoorbeeld met de partners op de campus Heyendaal. We zetten onder meer in op Beter Benutten, smart mobility, Mobility as a Service, de fiets, stedelijke distributie, LNG voor zwaar transport en binnenvaart. Nijmegen en Arnhem participeren in Europese projecten en Nijmegen is partner in het Europese Partnership Urban Mobility in het kader van de Urban Agenda.

Voordelen van het lidmaatschap

Eén centrale plek

Als lid van Connekt heb je toegang tot het netwerk. Een mix van kennis, creativiteit en daadkracht.

Duiden van ontwikkelingen

Connekt is in staat om behoeften en trends te identificeren en deze om te zetten in een samenwerking.

Samen staan we sterk

Connekt pakt als neutrale verbinder uitdagingen op, die één lid vaak niet alleen kan agenderen.

Een schat aan informatie

Binnen het netwerk van Connekt wordt informatie en kennis uitgewisseld waardoor nieuwe kansen en mogelijkheden ontstaan.