1. Kan je in de vorm van een elevator pitch uitleggen wat AirHub doet?

Onze missie bij AirHub is het veilig integreren van drones in onze samenleving. Daarvoor hebben we het AirHub Drone Operations Management platform ontwikkeld. Met dit platform bieden wij organisaties die vliegen met drones oplossingen om dit op een veilige, legale en efficiënte manier te doen.

2. Op welke dienst/welk project is AirHub het meest trots als het gaat om smart en sustainable mobility?

AirHub werkt samen met Rijkswaterstaat bij het veilig inzetten van drones bij incidenten op onze water- en snelwegen en het inspecteren van kritieke infrastructuur. Door de inzet van drones kunnen incidenten sneller worden opgelost en kunnen inspecties sneller en beter worden uitgevoerd, hierdoor wordt de doorstroming in Nederland verbeterd.

3. Op welke thema’s komen de andere Connektleden jullie tegen?

Wij komen de andere Connektleden vanzelfsprekend tegen op het thema drones. Maar ook op andere thema’s als 5G, Mobility as a Service en Smart Cities spelen drones een grote rol en werken we graag met de andere Connektleden samen.

4. Wat voegen jullie toe aan dit thema en/of het Connektnetwerk? En wat kan Connekt voor AirHub betekenen?

In de afgelopen jaren hebben wij veel kennis opgedaan op het gebied van wetgeving en het operationeel inzetten van drones. Deze kennis delen wij graag met het Connektnetwerk. Andersom leren wij graag van de kennis en ervaring van de andere Connektleden op thema’s als 5G en Mobility as a Service.

5. Wat is volgens AirHub op dit moment de meest kansrijke disruptieve innovatie?

Dat zal geen verrassing zijn. Wij denken dat drones in de toekomst een grote rol gaan spelen in ons dagelijks leven. Met drones kunnen veel werkzaamheden veiliger, sneller en beter worden uitgevoerd. Wij kijken er naar uit om deel uit te mogen maken van de veilige integratie van drones in onze samenleving.