Henk Krougman, Supply Chain Development Manager van Cargill en Mischa van den Berg, Manager Customer Service en Operational Freight van Refresco, zijn door Connekt benoemd tot Lean & Green Ambassadeur. Samen met 14 andere Ambassadeurs ondersteunen zij het doel van Lean & Green door meer aandacht te vestigen op de urgentie van en de kansen voor duurzame logistiek en mobiliteit. De benoeming is officieel aangekondigd door Nico Anten, executive chairman van Connekt, tijdens de Lean & Green Uitreiking in Amersfoort op 31 mei 2018.

Nico Anten van Connekt benoemt Henk Krougman van Cargill tot Lean & Green Ambassadeur

De Ambassadeurs over hun benoeming

Connekt benoemt Henk Krougman (Cargill) en Mischa van den Berg (Refresco) tot Lean & Green Ambassadeurs 2

Henk Krougman van Cargill:
“Ik wil als leverancier andere klanten en leveranciers in het netwerk brengen om soortgelijke duurzame doelstellingen neer te zetten en te bereiken. Lean & Green helpt om een business case te maken van duurzaamheid. Ik kan met onze resultaten vanuit Lean & Green laten zien dat duurzaamheid loont. Binnen Connekt kunnen we Lean analytiX gebruiken om onszelf en onze klanten meer inzicht te geven. Ik kan gemakkelijker naar mijn klanten stappen om te laten zien hoeveel ik qua CO2 in verhouding uitstoot voor die klant. We kunnen de doelstellingen alleen bereiken als we samenwerken.

 

 

 

Connekt benoemt Henk Krougman (Cargill) en Mischa van den Berg (Refresco) tot Lean & Green Ambassadeurs 1

Mischa van den Berg van Refresco:
“Als een van de toonaangevende frisdrankleveranciers willen we die verantwoordelijkheid graag nemen, en dat kunnen we onder meer doen door ons in te zetten voor Lean & Green. Het leuke van Lean & Green is dat het mes aan twee kanten snijdt: je werkt tegelijkertijd aan kostenreductie én duurzaamheid. Daarnaast geloof ik in schaalgrootte. De Lean & Green community kunnen we met elkaar nog groter maken.  Hoe meer we kunnen samenwerken, hoe groter de impact van behaalde doelen. Zeker in transportland hebben we elkaar hard nodig.”Alleen krijg je niets voor elkaar.”

 

 

Lean & Green Europe
Lean & Green Europe is het leidende Europese programma voor duurzame logistiek. Meer dan 500 bedrijven in Nederland en Europa committeren zich met Lean & Green aan concrete CO₂-doelstellingen. Voor het bereiken van die doelstellingen onderscheiden zij zich met Lean & Green Stars. Vijf sterren staan uiteindelijk voor zero emissie transport. Lean & Green Europe wordt sinds de start in 2008 uitgevoerd door Connekt, netwerk voor slimme en duurzame mobiliteit in Delft, waar ook het hoofdkantoor van Lean & Green Europe is gevestigd. Er zijn partnerorganisaties in acht Europese landen.

Rol Ambassadeurs
Als Lean & Green Ambassadeur zullen Henk Krougman en Mischa van den Berg Lean & Green Europe onder de aandacht brengen en houden als instrument voor CO2-reductie in de sector. Daarnaast nemen zij deel aan de afstemming met andere Ambassadeurs en Lean & Green leden om de effectiviteit van het programma Lean & Green Europe samen met Connekt te optimaliseren.