Van 21 tot 25 oktober vond het ITS World Congres 2019 plaats in Singapore. Onder het motto, “Smart Mobility, Empowering Cities” wil het ITS World Congres partijen van over de hele wereld samenbrengen om de toekomstige transportmogelijkheden in steden te verbeteren met behulp van technologie en innovatie. De Smart Mobility Embassy én ITS Netherlands waren erbij. Hieronder delen we de hoogtepunten van deze werkbezoeken.

 

Korte impressie van de beursvloer op het ITS World Congress 2019

Netwerken op het ITS World Congres
Het ITS World Congres biedt uiteraard uitstekende mogelijkheden om met tal van internationale partijen internationale contacten te leggen of te verstevigen rond smart mobility oplossingen. Zo werden namens de Smart Mobility Embassy (SME) contacten gelegd met partijen uit de vijf focuslanden om zodoende de koppeling te maken tussen de ontwikkelingen in het land en de dienstverlening van de SME.

Op het ITS World Congres woonden wij als ITS Netherlands de vergadering bij van alle ITS organisaties wereldwijd (formeel de 11th ITS Nationals meeting) onder leiding van Ertico (ITS Europa), ITS America en ITS Asia Pacific. Ondanks de grote culturele verschillen ontwikkelde zich een interessante discussie over het verzamelen en gebruik van data en de privacy issues die dat met zich meebrengt.

Op het congres vond ook de uitreiking plaats van de Local Government Award aan de gemeente Helmond, als waardering voor hun inspanningen op het gebied van slimme mobiliteit. Gert Blom van de gemeente nam namens burgemeester Elly Blanksma de Award in ontvangst.

Studiereis naar Singapore inclusief ITS World Congres 2019 inclusief Dutch DinnerGert Blom, derde van links, neemt de Local Award in ontvangst

Geslaagd Dutch Dinner
Dinsdagavond vond het traditionele Dutch Dinner plaats, voor de naar Singapore afgereisde Connektleden. Dit was een zeer geslaagd netwerkdiner, gesponsord door Intertraffic. Dank nog hiervoor aan Exhibition Manager Joyce de Winter van Intertraffic!

Samen werken aan planmatige benadering van Singapore door Nederlandse partijen
De Smart Mobility Embassy neemt ook het voortouw als het gaat om het planmatig bevorderen van samenwerking tussen partijen. Op instigatie van de Smart Mobility Embassy  spraken TNO, IenW, RVO, RDW en wijzelf tijdens het bezoek aan Singapore spraken over de totstandkoming van een plan voor de benadering van Singapore als interessant land op het gebied van smart mobility voor Nederland en Nederlandse partijen. 

Connekt bezoekt ITS World Congres 2019 in Singapore