ITS European Congress 2019 – Fulfilling ITS promisesHet ITS European Congress blijft zich ontwikkelen. Het beweegt mee met de voortdurende evolutie van de mobiliteitsindustrie. Slimme mobiliteit en de digitalisering van transport zijn de fundamentele aandachtspunten. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de nieuwste trends op het gebied van slimme en geïntegreerde mobiliteit, is het congres, dat dit jaar plaatsvindt in Brainport Eindhoven, een ideale plek om aan deze discussie deel te nemen, kennis te delen en te leren over de nieuwste technologieën en beleid op het gebied van slimme mobiliteit en vervoer. Het congres van 3-6 juni 2019 is een unieke gelegenheid voor alle stakeholders in mobiliteit om hun krachten te bundelen om slimme mobiliteit te realiseren.

ITS European Congress 2019 – helping ITS fulfil its promiseDe dertiende editie zal meer dan 3.500 deelnemers uit meer dan 50 landen aantrekken en bestaat uit meer dan 100 sessies en workshops, demonstraties en excursies, evenals een reeks aanpalende evenementen en netwerk events. Dit jaar kunt u uitkijken naar de grootste beurs ooit op een ITS European Congress, met meer dan 100 bedrijven en organisaties uit heel Europa die hun intelligente transport- en slimme stadstechnologieën en -oplossingen demonstreren. Bovendien wordt er een speciale zone gewijd aan start-ups om hun ideeën en bedrijfsmodellen te pitchen. Op de Automotive Campus in Helmond presenteren maar liefst 16 bedrijven/consortia hun reeds geïmplementeerde ITS-oplossingen die de grenzen van huidige en toekomstige mobiliteit zullen verleggen.

Technologieën met impact
ITS European Congress 2019 – helping ITS fulfil its promise 8Onder het motto “ITS-beloften waarmaken” is het 13e ITS European Congress geheel gericht op invloedrijke, innovatieve technologieën die leven en mobiliteit leuker, veiliger en schoner maken. Het congres wordt georganiseerd door ERTICO – ITS Europe, de Europese Commissie en de lokale gastheren, gemeenten Eindhoven en Helmond.

Brainport Eindhoven maakt deel uit van de technologische ruggengraat van Europa en geniet wereldwijde bekendheid als een centrum voor automotive oplossingen en innovatie. Dit, in combinatie met ERTICO’s ervaring in het promoten en ontwikkelen van slimme mobiliteitsdiensten, betekent dat u kunt uitkijken naar een boeiend programma en live demo’s met innovatieve oplossingen op de wegen tussen het Evoluon-congrescentrum in Eindhoven en de Automotive Campus in Helmond, evenals in de regio’s Amsterdam en Rotterdam.

Een inspirerend programma
Het programma van het 13e ITS European Congress biedt deelnemers een ongeëvenaarde mogelijkheid om meer te leren over de nieuwste ITS-technologieën en nieuwe mobiliteitsconcepten. Tijdens het evenement kunnen delegates deelnemen aan discussies over beleid en onderzoek en best practices uitwisselen rond het hoofdthema van het congres: “ITS-beloften waarmaken”. Onder dit motto zal het congres zich richten op zeven hoofdthema’s: inzetten van nieuwe mobiliteitsdiensten; streven naar frisse lucht; connected, coöperatieve en autonome mobiliteit; verhoging van de efficiëntie van het goederenvervoer; mogelijkheden van digitale infrastructuur; managen van transportnetwerken; disruptie, startups en toekomstige beroepsbevolking. De plenary en executive sessies van 4-6 juni concentreren zich op drie hoofdstromen, te weten: Smart Cities, geïntegreerde mobiliteit en automatisering. De hosts organiseren ook een ministeriële ronde tafel op maandag 3 juni en een burgemeesters- en industrieleiderstop op woensdag 5 juni. Voor een programma overzicht zie https://2019.itsineurope.com/online-programme/.

Mobifestival
De activiteiten van de congresweek beginnen al op zondag 2 juni van 13:00 tot 17:00 uur met een Publieksdag, genaamd Mobifestival, op de ITS European Congress 2019 – helping ITS fulfil its promise 1Automotive Campus in Helmond. Het festival richt zich,  op de huidige en toekomstige gebruikers van ITS-technologie: het grote publiek. Bezoekers van het festival maken kennis met de nieuwste ITS-toepassingen, leren meer over slimme mobiliteit en nieuwe technologieën, en kunnen deze zelf uitproberen. Bovendien kunnen de deelnemers getuige zijn van de vele innovatieve demonstraties die deel uitmaken van de ITS European Congress-week.

Er is veel te zien en te beleven, op zowel het campusterrein in Helmond als op de wegen rondom de campus ,- van vliegende auto’s, bezorgdrones en elektrische raceauto’s, tot trendy e-bikes, flitsende e-scooters en virtual reality-spellen. Bezoekers kunnen meer leren over autonoom rijden, duurzaam rijden, deelauto’s, elektrische auto’s, slimme verkeerslichten, Adaptive Cruise Control en andere rijtaak-assistentiesystemen. ITS European Congress 2019 – helping ITS fulfil its promise 3Er zijn live demonstraties, circuits waar je dingen kunt uitproberen, een ‘slim en duurzaam rijden’-wedstrijd en een minicollege voor kinderen. Kortom, op het festival kan de bezoeker alles leren over innovatieve mobiliteitsoplossingen en de digitalisering van het transport.

Er is voor ieder wat wils  – gezinnen, studenten, senioren en iedereen die geïnteresseerd is in de snel veranderende mobiliteit van vandaag. Om de feestelijke sfeer te benadrukken is er natuurlijk genoeg te eten en muziek. Zie http://publicaties.brabant.nl/mobifestival/mobifestival/ voor meer informatie.

De grenzen van de mobiliteit opzoeken
De demonstraties op het evenement van dit jaar zullen de grenzen van moderne

ITS European Congress 2019 – helping ITS fulfil its promise 2

mobiliteit verleggen, dus zorg ervoor dat u de innovatieve oplossingen bekijkt die worden getoond op de Helmond Automotive Campus – een proeftuin voor slimme mobiliteitsoplossingen. Er is een pendeldienst tussen het congres- en demonstratiecentrum, waarbij al tijdens de rit innovatieve technologieën en oplossingen worden gepresenteerd. Demonstratieritten kunnen vooraf worden gereserveerd via de ITS European Congress 2019-app. Tijdens de demonstraties krijgen deelnemers, exposanten en bezoekers de kans om spannende actuele en toekomstige mobiliteitsopties te ervaren en meer te leren over baanbrekende ondernemingen. De demonstraties variëren van voertuigen met verschillende rijtaak-assistentiesystemen tot semi-automatisch en volledig geautomatiseerde voertuigen, tot systemen die apparatuur langs de weg verbinden met voertuigen. Of wat te denken van slimme systemen voor gegevensuitwisseling, intelligente infrastructuur en dronebezorging oplossingen.

Scale-up your start-up
Dit jaar heeft het Congres ook een speciale Start-up Zone, waar start-ups kunnen netwerken met beslissers, bedrijven en investeerders, en toonaangevende experts in toekomstige mobiliteit, logistiek ITS European Congress 2019 – helping ITS fulfil its promise 4en slimme steden. De Zone biedt ruimte aan ongeveer 50 start-ups met ideeën die onze mobiliteitssystemen gaan veranderen en mobiliteit veiliger, duurzamer en socialer te maken. Zij kunnen deze ideeën pitchen voor bedrijven en experts met de ervaring die nodig is om ze op te schalen naar het volgende niveau.

 

Op het congres presenteert ERTICO – ITS Europe ook haar nieuwe Start-up initiatief – een mentorprogramma. Het programma biedt startups de ITS European Congress 2019 – helping ITS fulfil its promise 5mogelijkheid om te profiteren van het ERTICO-partnernetwerk en om samen te werken met Europese leiders op het gebied van slimme mobiliteit, connected en geautomatiseerd rijden, schone mobiliteit, transport en logistiek en stedelijke mobiliteit.

Al met al is het congres van dit jaar een uitgelezen kans voor start-ups om zich aan te sluiten bij het ITS-ecosysteem, verbinding te maken met een uitgebreid netwerk van experts op alle gebieden van slimme mobiliteit en de basis te leggen voor hun toekomstige ontwikkeling.

ITS European Congress 2019 – helping ITS fulfil its promise 6
Your Future Festival
Voor de allereerste keer organiseren ERTICO – ITS Europe, HERE en Brainport Eindhoven een ‘Your Future Festival‘ tijdens het ITS European Congress 2019. Studenten, young professionals en bedrijven kunnen hier netwerken, inspiratie delen, onderzoeken, ervaren en waardevolle contacten voor de toekomst leggen. Kleine podia bieden studenten en jonge professionals die op zoek zijn naar een baan, scriptie of traineeship de kans om zichzelf te promoten en hun talent te laten zien in pitches, workshops en andere activiteiten.  Voor bedrijven is het festival een gelegenheid  om direct contact te maken met studenten en hun merk te laten zien aan topwetenschappers en jonge professionals uit heel Europa. Ze zullen dit kunnen doen door middel van verschillende activiteiten, zoals een speeddatesessie die bedrijven matcht met geschikte jonge professionals, of ‘Drive your Future’-sessies, waarbij recruiters en toptalenten in speciale auto’s een-op-een gesprekken voeren.

Smart Mobility – a Dutch RealityITS European Congress 2019 – helping ITS fulfil its promise 9
Met miljoenen fietsen, auto’s, vrachtwagens en treinen op slechts 41.000 vierkante kilometer, denken we niet alleen na over smart mobility. Praten we niet alleen over smart mobility. Maar brengen we het ook in praktijk. Daar geloven we in. Want in Nederland zijn oplossingen voor slimme mobiliteit geen toekomstperspectief, maar een noodzakelijk goed om mobiliteit toegankelijk te houden voor iedereen. Een klein land vol met mensen en voertuigen. Vol met fietspaden, wegen, water- en spoorwegen. Nederland kent aan de ene kant de grote steden en industriële complexen en aan de ene kant landelijke gebieden en waterwegen. De uitdagingen van zo’n complexe infrastructuur vragen om oplossingen, die innovatief en realistisch zijn. Oplossingen die groen, veilig en slim zijn, effectief en vandaag en morgen al kunnen worden ingezet.

Nederlandse vernieuwers delen kennis al op een steeds breder scala van gebieden, met een steeds breder scala van doelgroepen. Het congres is een katalysator om bestaande ontwikkelingen te versnellen – zowel in Nederland als in Europa – en belanghebbenden de middelen te geven die zij nodig hebben om ervoor te zorgen dat ITS hun belofte nakomen.

Het congres presenteert ook de nieuwste ITS-technologieën die door de Brainportregio en door Nederland als geheel worden gebruikt, en een reeks Nederlandse publieke en private entiteiten laat bezoekers zien wat ze bedoelen met slimme mobiliteit.

Meld je nu aan!
Mis het grootste evenement dat volledig gewijd is aan slimme mobiliteit en de digitalisering van transport niet. Registraties voor het ITS European Congress zijn nu open, dus klik hier om je aan te melden voor het grootste evenement van Europa in Intelligent Transport Systems and Services en deel te nemen aan deze belangrijke discussie met meer dan 3.500 andere deelnemers van over de hele wereld.

ITS European Congress 2019 – helping ITS fulfil its promise 7