Op woensdag 17 juni jl. organiseerde de Smart Mobility Embassy, in samenwerking met het consulaat in San Francisco, een webinar om de relaties met de LA-regio uit te breiden en specifiek te verkennen waar kansen liggen voor Nederlandse kennis en ervaring. 

Het webinar ‘LA on the move – Connecting people through Smart Mobility’ was een onderdeel van de bredere digitale missie op Smart & e-Mobility naar de Amerikaanse westkust. 

 Tijdens het webinar benadrukten zowel de Amerikaanse als Nederlandse sprekers die al actief zijn in Californië dat het succes voor Nederlandse partijen in Californië sterk afhangt van de samenwerkingen die worden opgezocht. Het advies is om met lokale partners in Californië samen te werken.  

In Californië is er veel aandacht voor het elektrificeren van voertuigen. Specifiek op de ontwikkeling van de laad-infrastructuur liggen er veel kansen voor Nederlandse kennis en ervaring. In Californië is veel aandacht voor ‘the right to charge’.  

Bij de implementatie van deze infrastructuur, en in bredere context het gebruik van de openbare ruimte, wordt ook gezocht naar Nederlandse expertise op het gebied van het creëren van een gezamenlijke strategie, waarin publiek- en private partijen samenwerken: het welbekende Nederlandse poldermodel. In Californië ligt de besluitvorming voor de implementatie van smart mobility strategieën op lokaal en regionaal niveau.  

Kansen voor samenwerking Nederland en LA

Tijdens het webinar werd heel specifiek aandacht besteed aan de kansen die ‘Measure M’ biedt. De visie van LA Metro, die middels vele projecten moet zorgen voor hoogwaardige mobiliteitsopties waarmee mensen minder tijd aan reizen hoeven te besteden, zorgt voor een positievere gebruikerservaring en zorgt dat iedereen toegang heeft tot mobiliteit. De geplande Olympische Spelen in 2028 bieden een extra kans bij de transitie richting een minder ‘carminded’ stad.   

Daarbij is uiteraard ook veel interesse in de Nederlandse kennis en kunde rondom het fietsgebruik. Een mooie uitspraak die de urgentie, juist tijdens deze pandemie, nog extra benadrukt “Bikes are the new toiletpaper in LA”. 

Wij willen graag in het bijzonder de sprekers tijdens het seminar bedanken: Michiel Strijland (APPM), Jan Top (Nederlands Consulaat in San Francisco), Miguel Nunez (Fehr and Peers), Peter Wijsman (Arcadis) en Boris Karsch (Cubic). 

Kansen voor samenwerking Nederland en LA 1

 

Bekijk ook de opname van het gehele webinar.