Op donderdag 7 maart bezocht een delegatie van Mitsubishi de Smart Mobility Embassy om kennis te vergaren over het gebruik van elektrische voertuigen in Nederland. Met behulp van de expertise van Smart Mobility Embassy hoopt Mitsubishi Motors het gebruik van elektrische voertuigen (EV) in Indonesië verder met  te stimuleren. 

Volgens de afgevaardigden is Nederland een voorloper op het gebied van EV-oplossingen. De delegatie werd verwelkomd door Connekt, de Smart Mobility Embassy en APPM Management Consultants. Experts van APPM – Annabel van Zante en Frank ten Wolde – informeerde de afgevaardigden over slimme en groene mobiliteit in Nederland en het gebruik van elektrische voertuigen. De Nederlandse experts gaven antwoord op de belangrijke vragen, als: “Waarom investeren de Nederlanders in EV?”. 

 

APPM Smart and green mobility

De overheid stimuleert  het gebruik van elektrische voertuigen via verschillende maatregelen.

Mitsubishi stimulans elektrische voertuigenWe werken in Nederland aan het bereiken van ambitieuze doelstellingen: met in 2020 als doel dat 10% van de verkochte nieuwe auto’s geen uitstoot oplevert. In 2025 moet dit percentage 50% van alle nieuwe, verkochte auto’s zijn en uiteindelijk zal in 2030 100% van de nieuwe auto’s nul emissie, een batterij of brandstofcel hebben. De overheid stimuleert dan ook het gebruik van elektrische voertuigen via verschillende maatregelen. 

Het besturen van een elektrisch voertuig levert een gebruiker voordelen op. Het is door de belastingvoordelen goedkoper om een ​​elektrische auto aan te schaffen. Bovendien worden oplaadstations (ook snelladen) voor elektrische auto’s op premium parkeerplaatsen geplaatst en is het aantal oplaadpunten de laatste tijd enorm toegenomen. Je kunt met een elektische auto overal in Nederland naar toe en bovendien is het overal in het land mogelijk je auto op te laden.  

In steden als Amsterdam is de vraag naar parkeerruimte erg hoog. Voor vergunningen wordt dan ook prioriteit gegeven aan elektrische auto’s. Dit heeft de aankoop van EV-auto’s nog meer gestimuleerd. Ook krijgen elektrische taxi’s in Amsterdam voorrang op taxistandplaatsen en de gemeente biedt een subsidie ​​aan voor de aanschaf van o.a. elektrische bestel- en vrachtwagens. Amsterdam wil in 2025 een emissievrije stad zijn. Bovendien staat Amsterdam alleen carsharing initiatieven toe als ze nul uitstoot hebben, zoals dat bijvoorbeeld bij Fetch Car Sharing het geval is. 

Ook verandert het beeld van de elektrische auto. Het was in eerste instantie een beetje een ‘hippie’-auto, maar dit beeld heeft een omslag meegemaakt. Met name de Tesla-fabriek in Tilburg droeg bij aan dit verbeterde, coole imago van elektrische voertuigen.

Mitsubishi elektrische voertuigen in Indonesië APPM Management Consultants en Mitsubishi houden contact omtrent de ontwikkelingen in het EV-gebruik in Indonesië. Mitsubishi blijft zeker geïnteresseerd in de kennis van andere landen, zoals Nederland.  

Wil je meer weten over de samenwerking tussen Mitsubishi, de Smart Mobility Embassy en APPM Management Consultants? Of blijf je graag geïnformeerd over slimme mobiliteitsoplossingen in Nederland? Stuur dan gerust een ​​e-mail naar info@smartmobilityembassy.nl