Circularise heeft gistervanavond de Connekt Affiliation Finale 2017 gewonnen. Daarmee krijgt deze veelbelovende start-up een tweejarig coaching membership van Connekt om hun idee verder te brengen. Ook wint het bedrijf twee podiummomenten van Connektevents in 2018 en deelname aan een Connekt studiereis. Connekt is het leidende netwerk voor smart, sustainable en socially inclusive mobility in Nederland. Eenmaal per jaar organiseert Connekt een challenge voor start-ups, waarmee zij zich kunnen verbinden aan het Connektnetwerk.

Start-up Circularise winnaar van Connekt Affiliation 2017, 8 start-ups ontvangen Connekt Affiliation Membership 96

Jordi de Vos, founding partner van Circularise: “Circularise is een open source communicatieplatform voor een circulaire economie. Door te kijken met een IT-bril zien we dat het beschikken over informatie cruciaal is om een circulaire economie werkelijk te realiseren. Zo kun je met behulp van blockchain bijvoorbeeld de herkomst van grondstoffen traceren. Maar op heel veel plekken in de keten gaat de communicatie nog mis. Ons doel is om te zorgen dat dit communicatieprobleem wordt opgelost. Hoe meer partijen zich aansluiten bij het platform, hoe beter het werkt. Super dat we nu aangesloten zijn bij Connekt, want dat brengt ons verder!”

De jury bestaande uit Connektleden Marie-José van den Boomgaard (KPN), tevens juryvoorzitter, Wando Boevé (ECT), Victor Schoenmakers (Port of Rotterdam), Jos van Kleef (Goudappel Groep), Leo Kusters (Board Member Connekt), Astrid Buijssen (Shell), Robin van Haasteren (Vialis) en Nico Anten (Connekt) waren lovend over het bedrijfsconcept, dat goed aansluit bij de drie pijlers van Connekt: smart, sustainable and socially inclusive mobility & logistics.

Naast de overall winnaar kon elke start-up kans maken op een tweejarig Connekt Affiliation Membership. De finalisten waren ByCycling, Circularise, flow, ParkBee, Retourplaza, robotTUNER, Scoozy en Tracefy. Nadat ze allemaal een korte pitch van 80 seconden hadden gegeven waren er drie break-out rondes waarin leden nader konden kennismaken met de startups. Tijdens deze sessies was het aan de leden om een voorkeur uit te spreken voor een van de startups. Deze oproep werd massaal opgevolgd want alle startups kregen één of meer leden toegewezen. Dat betekent dat alle 8 startups zich de komende twee jaar Connekt Affiliate mogen noemen.

De startups met bijbehorende coaches zijn:

  • ByCycling met als coach KPN
  • Circularise met als coaches Royal Haskoning DHV en Port of Rotterdam
  • Flow met als coach Antea
  • ParkBee met als coach TomTom
  • Retourplaza met als coach Districon
  • robotTUNER met als coaches TNO, HAN Automotive, Vialis, Rijkswaterstaat
  • Scoozy met als coaches TASS International en Provincie Gelderland
  • Tracefy met als coaches KPN en EcorysAutomatische concepten

De pitches zijn te bekijken via de links:

Connekt Affiliation: waarom
Connekt is altijd op zoek naar nieuwe innovaties in mobiliteit en logistiek. Veel innovaties in mobiliteit en logistiek vinden plaats binnen het netwerk, maar ook zeker daarbuiten. Om te verbinden met deze innovaties biedt Connekt het Affiliation programma aan. Het Connekt Affiliation programma richt zich op startups met innovatieve oplossingen voor duurzame, slimme en sociale mobiliteit en logistiek.

Connekt Affiliation: hoe
In een jaarlijkse competitie krijgen startups de kans om hun concept of oplossing te pitchen aan het Connektnetwerk. Als de jury (bestaande uit het Connektleden) en het netwerk overtuigd zijn van het concept, dan biedt Connekt de startup een tweejarig Connekt coachingsmembership aan. Startups krijgen daarmee de gelegenheid om hun concepten verder te brengen en tegelijkertijd wordt het Connektnetwerk versterkt met deze innovatieve startups. Connektleden krijgen de eerste kans om kennis met ze te maken en te verbinden aan een van deze startups door coach te worden.

Connekt Affiliation: wanneer
In 2014 is het programma gestart en hebben vijf startups een coachingsmembership gewonnen. In 2015 werd het netwerk versterkt met  vier startups en in 2016 nog eens met acht startups.

Sinds 2016 vinden er naast de grote finale de zogeheten Sneak Peeks plaats, waarin een aantal nieuwe startups hun innovatieve concepten in de verschillende ‘Connekt Labs’ presenteren aan het netwerk. Door middel van korte maar intensieve gesprekken maken de Connektleden kennis met deze startups en kunnen er al mogelijke ideeën worden uitgewisseld. Aan het einde van het jaar worden alle startups uitgenodigd voor de Affiliation Finale waar de startups een Connekt lidmaatschap kunnen winnen.

Bekijk hier alle foto’s van de Connekt Affiliation Finale 2017.