1Op dinsdag 11 december was de finale van het Connekt Affiliation programma waarin Connekt startups verbindt aan de leden. 8 startups waren zorgvuldig geselecteerd om tijdens een 60 seconden pitch zichzelf te introduceren en vervolgens in break-out sessies met leden in gesprek te gaan.

 1

De overall winnaar van 2018 is startup Airhub. De AirHub Drone Operations-app biedt alle hulpmiddelen die drone-operators nodig hebben voor hun pre-flight planning, in-flight operaties en post-flight analyses. Het concept van Thomas Brinkman en Stephan van Vuren werd door het publiek bestempeld als meest innovatief en meest waardevol voor het Connekt netwerk. KPN heeft als Connektlid toegezegd om als coach concreet betrokken te blijven bij Airhub. Dit betekent dat KPN als coach kansen ziet om Airhub te laten groeien. Airhub en KPN gaan nu samen aan de slag met de ontwikkeling van de communicatie over het 5g netwerk.

Naast Airhub, kregen ook 6 andere startups een pakketje onder hun kerstboom van leden die graag betrokken willen zijn bij de verdere ontwikkeling van de desbetreffende startup.

 1
We verwelkomen de volgende startups met bijbehorende coaches in het Connektnetwerk:
VMC met als coach Ericsson & CMS
Sobolt met als coach Skyecho
Felyx met als coach Panteia
Ecorunner met als coach HERE
Spike met als coach de Topsector Logistiek
Talaria met als coach Connekt

De komende maanden gaat Connekt alle nieuwe affiliates samen met de coaches verder helpen. Volgend jaar organiseert Connekt een nieuwe editie van het Affiliation programma. Ben of ken jij een start-up, meld je dan aan bij het Connekt Affiliation team.

Connekt Affiliation: waarom
Connekt is altijd op zoek naar nieuwe innovaties in mobiliteit en logistiek. Veel innovaties in mobiliteit en logistiek vinden plaats binnen het netwerk, maar ook zeker daarbuiten. Om te verbinden met deze innovaties biedt Connekt het Affiliation programma aan. Het Connekt Affiliation programma richt zich op startups met innovatieve oplossingen voor duurzame, slimme en sociale mobiliteit en logistiek.

Connekt Affiliation: hoe
In een jaarlijkse competitie krijgen startups de kans om hun concept of oplossing te pitchen aan het Connektnetwerk. Als de jury (bestaande uit het Connektleden) en het netwerk overtuigd zijn van het concept, dan biedt Connekt de startup een tweejarig Connekt coachingsmembership aan. Startups krijgen daarmee de gelegenheid om hun concepten verder te brengen en tegelijkertijd wordt het Connektnetwerk versterkt met deze innovatieve startups. Connektleden krijgen de eerste kans om kennis met ze te maken en te verbinden aan een van deze startups door coach te worden.

Connekt Affiliation: wanneer
In 2014 is het programma gestart en hebben vijf startups een coachingsmembership gewonnen. In 2015 werd het netwerk versterkt met vier startups en in 2016 en 2017 nog eens met acht startups.

Sinds 2016 vinden er naast de grote finale de zogeheten Sneak Peeks plaats, waarin een aantal nieuwe startups hun innovatieve concepten in de verschillende ‘Connekt Labs’ presenteren aan het netwerk. Door middel van korte maar intensieve gesprekken maken de Connektleden kennis met deze startups en kunnen er al mogelijke ideeën worden uitgewisseld. Aan het einde van het jaar worden alle startups uitgenodigd voor de Affiliation Finale waar de startups een Connekt lidmaatschap kunnen winnen.

 

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met Mieke Masselink.