Eind juni is het Connektnetwerk uitgebreid met nieuw lid TriOpSys. Rolf Appel, Business Unit Manager Traffic Management, vertelt aan de hand van vijf vragen meer over deze organisatie.

Kun je in de vorm van een elevator pitch uitleggen wat TriOpSys doet? 

“TriOpSys is gespecialiseerd in het adviseren, bouwen en beheren van hoogwaardige automatiseringssystemen. Het gaat dan om bedrijfskritische softwaresystemen die nooit uit mogen vallen. We doen dat in drie segmenten: Traffic Management, Public Safety & Security en Defence & Space.
Traffic management sluit specifiek aan bij wat Connekt doet. Binnen Traffic Management zijn we bezig met systeemintegratie, dataverwerking en dataverrijking. We zijn actief binnen Talking Traffic, vaarweg- en scheepvaartmanagement, verkeersmanagement en Smart Cities.”

Op welk project is TriOpSys het meest trots als het gaat om slimme mobiliteit en duurzame logistiek?

“We hebben diverse mooie projecten gedaan. In Traffic Management hebben we de dataviewer gemaakt voor NDW, waarmee we alle verkeersdata voor NDW ontsluiten. Hierdoor hebben zij inzage in de mobiliteit, intensiteit doorstroming in heel Nederland.
Een ander mooi project is het standaard ODS bouwblok dat we voor de scheepvaart gemaakt hebben, waarmee alle sluizen, tunnels en bruggen gekoppeld worden, om de data van al die objecten te ontsluiten naar afnemers.
Binnen Talking Traffic zorgen we dat voertuigen communiceren met VRI installaties en vice versa.
Maar in bijvoorbeeld de meldkamer-wereld zijn we verantwoordelijk voor de Mission Critical systemen van Politie en de 112-meldkamer, toch ook altijd iets om trots op te zijn.”

Op welke thema’s komen de andere Connektleden jullie tegen?

“Talking traffic, scheepvaartmanagement, verkeersmanagement, objectherkenning en Smart Cities.”

Waarom zijn jullie aangesloten bij het Connektnetwerk?

“We geloven heel erg in samenwerking en partnerships. We hopen via Connekt contacten te krijgen met ander partijen waar we misschien samen mee kunnen optrekken. Elkaar kennen en elkaar inspireren leidt vaak tot enerzijds betrokkenheid en anderzijds samenwerking. Dat is wat we zoeken via Connekt.”

Wat brengen jullie het netwerk?

“We hebben veel expertise en ervaring op het koppelen en integreren van systemen en het ontsluiten van data. We hebben ook veel ervaring met de integratie van dit soort data in meldkamers en control rooms. We zijn actief in een aantal grote initiatieven. Voor RWS zijn we betrokken in de natte sector voor het scheepvaartmanagement en de droge sector voor verkeersmanagement. We zijn ook actief in Talking Traffic-initiatieven en doen veel met object herkenning. Van daaruit brengen we een netwerk, kennis en kunde mee.  Verder is TriOpSys een partij die op een eerlijke en open manier met partners en klanten samenwerkt, met als doel de échte win-win voor alle betrokkenen.”