In de Connekt Zeepkist bieden we periodiek  één of meer van onze leden het podium om zichzelf voor te stellen en een korte boodschap uit te dragen. Dit kan gaan over de bijdrage die zij leveren aan Smart Mobility, een onderwerp binnen de logistiek óf ze kunnen een specifiek product of dienst onder de aandacht brengen.

Deze eerste keer is de beurt aan Clifford Electronics Benelux B.V. 

Natuurlijk beïnvloedt het gebruik van mijn smartphone mijn rijgedrag! 

De kans is groot dat je allang weet dat het gebruik van je smartphone tijdens deelname aan het verkeer leidt tot afname in concentratie op de weg. Dat hiermee de kans op ongelukken significant toeneemt en je het verkeer voor jezelf, maar ook voor anderen een stuk onveiliger maakt. Toch handelt de gemiddelde weggebruiker niet actief genoeg om deze problematiek tegen te gaan! 

Bij DriveCare (h)erkennen wij dit probleem en zijn we op zoek gegaan naar een oplossing die het gebruik van de smartphone tijdens ‘actieve deelname’ aan het verkeer onmogelijk maakt. Door middel van een bluetooth verbinding tussen een extern device en je smartphone herkent de DriveCare-App dat jij de bestuurder bent. Zodra je het voertuig start en deelneemt aan het verkeer zal DriveCare de smartphone actief blokkeren. In het begin ervaar je dit wellicht als onwennig maar onze tests laten tot dusver zien dat je dit (ongewenste) gedrag al na 4-6 weken (onbewust) kan veranderen. Ineens is autorijden een stuk rustiger geworden en draag je actief bij aan een veilige verkeerssituatie op de Nederlandse wegen!  

Gezamenlijk de oplossing ontwikkelen

DriveCare is een Nederlandse start-up en op zoek naar partners om deze oplossing gezamenlijk verder te ontwikkelen in een volgende fase. Vind je dit interessant en wil je hierover graag met ons van gedachten wisselen, dan komen wij graag in contact. Mijn naam is Reinier van Eijk, Business Development bij Clifford International en per e-mail te bereiken op r.vaneijk@clifford.nl of telefonisch via 06-29608041. 

Wil jij ook deelnemen aan de Connekt Zeepkist? Dat kan, stuur een e-mail met een concept van het artikel naar Renée Suiker