Sinds 1 maart 2022 versterkt Marije de Nijs het team van Connekt in de functie van Community Manager Smart Mobility Embassy. Hoog tijd om nader kennis met haar te maken.

1. Wat is je achtergrond?
“Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in het marketingcommunicatievak. Ik ben hier ingerold toen ik na een wereldreis op zoek was naar een baan. Via mijn netwerk kon ik starten als medewerker marketingcommunicatie bij een educatieve uitgeverij. Ik heb het vak geleerd door in de praktijk te doen en in de avonduren bij te leren. De verdieping en verbreding heb ik daarna opgedaan, in vaste dienst of als gedetacheerde, bij onder andere de ING, een reclamebureau, een brancheorganisatie in Zorg en Welzijn, een innovatiemanagementbureau en de laatste jaren bij een IT-consultancyorganisatie.
De overstap van marketingcommunicatie projectmanager en adviseur naar de rol van community manager kent veel raakvlakken. Het centraal zetten van behoeftes en waarde creëren zijn daarbij de gemeenschappelijke delers. Tegelijkertijd is het ook een nieuw en mooi avontuur.”

2. Waarom koos je voor Connekt?
“Connekt is een non-profit netwerkorganisatie. Waarden delen, samenwerken en het verbinden van mensen en organisaties, dat vind ik inspirerend aan een netwerkorganisatie als Connekt. Daarnaast stonden saamhorigheid, (samen) iets nieuws leren, mensen internationaal verbinden en ook het bijdragen aan een betere wereld op mijn wensenlijst voor een nieuwe baan.”

3. Hoe zie jij je rol als community manager Smart Mobility Embassy?
“Met de Smart Mobility Embassy wil ik leden en internationale organisaties aan elkaar verbinden en het uitwisselen van kennis en inzichten bevorderen. Daarmee leren we niet alleen van elkaar, het biedt wereldwijd ook kansen. Dit kan door een podium te creëren tijdens webinars, beurzen maar ook via handelsmissies, studiereizen, co-creatiesessies of bedrijfsbezoeken. Daarnaast zie ik voor de Smart Mobility Embassy een rol weggelegd om ervoor te zorgen dat we – samen met leden – de koplopersrol die Nederland heeft, als het gaat om de transitie naar slimme en duurzame mobiliteit, te behouden en te versterken.”

4. Om wat meer te weten te komen over jou als persoon, beschrijf jezelf eens in vijf woorden.
“Ondernemend, enthousiast, mensenmens, wereldburger, betrouwbaar.”

5. Wat zijn je hobby’s?
“Is studeren een hobby? Ik ben bezig om de laatste punten binnen te halen voor mijn propedeuse Cultuurwetenschappen. Filosofie, kunst en cultuurgeschiedenis zijn vakken die ik erg interessant vind. Ik ben dol op reizen, lezen, films, Aziatisch eten, wandelen en met vrienden op pad naar concerten, tentoonstellingen of gewoonweg om even bij te praten.”

6. Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?
“Wakker maken? Ik zou wachten tot een uurtje of zeven in de ochtend.”

Marije met collega Sybe