Vanuit het het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zal Lennart Salemink, hoofd van de afdeling Smart Mobility bij de vier sessies aangesloten zijn. Het zijn informele sessies waar iedereen open en zonder voorbehoud zijn suggesties kan delen, waarover je normaliter niet snel contact met het ministerie opneemt.

Datum 26 september 2022
Tijd 14:00 uur
Locatie Connekt, Delft
Voor wie Connektleden

Tijdens de tweede sessie op 26 september bespreken we de Verplichte doorgifte informatie door serviceproviders. I&W zal de wettelijke basis schetsen vanuit de EU en het beeld van Nederland hierbij. I&W is benieuwd hoe de markt hier tegenaan kijkt. De hoge mate van connectiviteit tussen weggebruikers en wegbeheerders door middel van serviceproviders biedt kansen voor meer dan alleen het informeren over veiligheid gerelateerde verkeersinformatie. 

Dit biedt ook mogelijkheden voor andere datastromen naast SRTI-data, zoals Motormanagement informatie wat wordt gebruikt in o.a. het Road Monitoring project of zelfs Advertising. Hoe kunnen stakeholders aan de wet voldoen, en ook van een nieuwe businesscase profiteren? Wat voor gevoeligheden leven daarbij?

Praktische informatie

Datum: maandag 26 september
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Locatie: Connekt, Ezelsveldlaan 59 te Delft
Deze sessie is alleen voor leden van Connekt.

Aanmelden

Heb je vooraf al vragen, stellingen of discussiepunten die je wilt inbrengen, dan kun je die alvast doorsturen aan Marc Verhage. Wij zorgen dat deze bij Lennart Salemink terecht komen, zodat hij en zijn team zich hierop kunnen voorbereiden.

Vind je het interessant om mee te praten? Geef je dan op via bovenstaande aanmeldknop.

Overige sessies binnen deze reeks

3e sessie: Zonder marktconsultatie geen aanbesteding? – 13 oktober 2022
Leden kunnen zich hier aanmelden. 

4e sessie : Toelating voor autonoom vervoer zelfrijdend vervoer. – 31 oktober 2022
Leden kunnen zich hier aanmelden. 

Alle sessies kunnen apart van elkaar gevolgd worden.