Van dinsdag 16 t/m vrijdag 19 april 2024 vindt de Intertraffic plaats in de RAI Amsterdam. Intertraffic Amsterdam moet je bijwonen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op het gebied van infrastructuur, veiligheid, parkeren, slimme mobiliteit en verkeersmanagement, met zo’n 900 exposerende bedrijven en bezoekers uit meer dan 100 landen wereldwijd. Uiteraard is Connekt ook aanwezig op de Intertraffic!

Datum 16 april 2024
Einddatum 19 april 2024
Locatie RAI, Amsterdam

Tijdens Intertraffic 2024 biedt Connekt bezoekers een inkijkje in de unieke formule die het Connekt netwerk haar leden en partners biedt. Overheid, wetenschap en bedrijfsleven ontmoeten elkaar bij Connekt voor duurzame en innovatieve mobiliteit en logistiek. Dat kunnen bezoekers direct ervaren op het Connekt paviljoen, waar meerdere leden gezamenlijk hun kennis en expertise op het gebied van mobiliteit presenteren in verbinding met Connekt, de Smart Mobility Embassy van Connekt en elkaar.  

Dutch Area

In hal twee vormen Connekt, Metropoolregio Amsterdam en Royal HaskoningDHV met zijn drieën tijdens de Intertraffic 2024 de “Dutch Area”. Deze Dutch Area is opgezet om de internationale bezoekers de Nederlandse kennis en know-how op het gebied van mobiliteit onder de aandacht brengen. Daarnaast wilt Connekt graag de nationale stakeholders bereiken door handvatten te bieden voor de uitdagingen die er in Nederland zijn voor het realiseren van een voor iedereen toegankelijk, duurzaam, slim en veilig mobiliteitsnetwerk.

Relevante thema’s

Thema’s die onder andere tijdens Intertraffic op het Connekt paviljoen centraal staan zijn:  
1. Digitalisering
2. Smart Mobility
3. Slimme en duurzame verstedelijking
4. Mobiliteitstransitie

Connekt Netwerk

Bezoekers aan het Connekt Pavilion (stand 02.210) kunnen inzicht in technologieën en duurzame oplossingen van aanwezige leden verwachten, zoals NTM, NDW, Technolution, Goudappel, CROW, Rijkswaterstaat, TNO, Capgemini, BUKO, DITM of leden RHDHV en MRA. Naast het Connekt paviljoen vinden bezoekers aan Intertraffic het Dutch Pavilion, waar vertegenwoordigers van ITS Nationals zijn te vinden.

Smart Mobility Embassy

De Smart Mobility Embassy van Connekt benadrukt de connectie tussen Nederland en kansen in het buitenland en andersom door de promotie van Nederlandse mobiliteitsoplossingen. Haar doel is duidelijk: het verbinden van Connekt-leden wereldwijd en het stimuleren van samenwerking in bestaande mobiliteitsoplossingen en innovaties.

ITS Nationals

Naast de stand van Connekt heeft de ITS Nationals Association een prominente plek in de Dutch Area ingenomen. Deze stand wordt vertegenwoordigt door ca. 10 ITS Nationals waarbij zij het gehele ITS Nationals netwerk vertegenwoordigen. Connekt, die ITS Netherlands representeert, is onderdeel van ITS Nationals netwerk en lid van het Coordination Committee. Daarnaast zorgen zij voor verbinding tussen de netwerken en de vertegenwoordiging van de ITS Nationals. 

Programma

Tijdens de Intertraffic zijn er ook deze editie weer sessies, demonstraties en presentaties. Naast het Connekt Pavilion levert Connekt een inhoudelijke bijdrage aan het Intertraffic Summit en Demonstration Programma.

Op het Connekt Pavilion worden er ook diverse netwerkborrels op het Connekt Pavilion georganiseerd. Bij het uitstek hét moment om het gehele netwerk te spreken en op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen de mobiliteit.

Daarnaast organiseert de Smart Mobility Embassy op woensdag 17 april a.s. een live-sessie tijdens de Intertraffic. Tijdens deze live-sessie geeft de Smart Mobility Embassy inzichten van Nederlandse mobiliteitsexperts over baanbrekende innovaties en technologische vooruitgang gericht op steden. Aan de hand van compacte cases willen zij deelnemers aan de sessie, voornamelijk het buitenland netwerk, een beeld geven van innovaties en pilots rondom ontwikkelingen in stedelijke mobiliteit.   

Dutch Day

Op vrijdag 19 april a.s. vindt er een Dutch Day plaats. Tijdens de Dutch Day zullen Nederlandse partijen (in het Nederlands) kennis en expertise delen op het theaterpodium van Intertraffic. Er worden o.a. break-out sessies georganiseerd, er vindt een summit plaats en er worden diverse demonstraties gegeven zowel binnen als buiten bij de RAI. Ook zijn er diverse sprekers vanuit het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Provincie Noord-Holland en meer.

Download hier het programma tijdens de Intertraffic 2024 en het Connekt Pavilion.

Bezoek Intertraffic 2024

Kom ook naar het Connekt Pavilion, wordt geïnformeerd door onze leden en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de mobiliteit. Registreer je hier GRATIS.