Op dinsdagmiddag 10 september a.s. organiseert het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een seminar bij Connekt in Delft. Deze seminar staat in teken van monitoring en detectie in de weg- en spoorvervoer sector.

Datum 10 september 2024
Tijd 13:00 uur
Locatie Connekt, Delft

Monitoring en detectie wordt een steeds groter onderdeel in het tegengaan van dreigingen, ook in de weg- en spoorvervoer sectoren. Veel organisaties in deze sectoren hebben hier de afgelopen jaren methodes voor ontwikkeld, bijvoorbeeld het inrichten van een Security Operations Center (SOC).

Seminar

Om best practices in monitoring en detectie zowel voor opstartende als meer ervaren organisaties uit te bouwen organiseert het programma Cyberweerbaarheid Weg- en Spoorvervoer van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) een seminar Monitoring en Detectie. Het seminar is een monitoring en detectie call for action. We willen sectorpartijen verbinden op het vlak van monitoring en detectie en uw netwerk en kennis op dit front versterken.

We nodigen u van harte uit voor deze bijeenkomst, die plaatsvindt op dinsdagmiddag 10 september bij mobiliteitsnetwerkorganisatie Connekt in Delft. 

Aanmelden

Tijdens deze bijeenkomst delen we niet alleen essentiële kennis en praktische handvatten over monitoring en detectie, we richten ons ook op hoe dit geïntegreerd kan worden in uw bedrijfsvoering.

  • Het programma begint met plenaire presentaties van experts van de NS en Rijkswaterstaat, die hun inzichten en methoden binnen hun organisaties op het vlak van monitoring en detectie zullen delen en toelichten.
  • Vervolgens zijn er verdiepende sessies die zijn afgestemd op de verschillende behoeften op het gebied van monitoring en detectie.
  • We sluiten de middag af met een borrel.

De seminar duurt tot 17:00 uur. Er zijn een beperkt aantal plaatsen dus meldt u snel aan door een mail te sturen naar: cyberweerbaarheidweg-spoorvervoer@minienw.nl

Graag zien wij in uw aanmeldingsmail ook waar u en uw organisatie nu al tegenaan lopen op het gebied van Monitoring en detectie, zijn er uitdagingen die u kunt delen of heeft u praktische tips dan horen wij er graag over.