Op  donderdag 5 oktober a.s. organiseert Connekt, in samenwerking met TNO, een kennissessie over de uitdagingen en kansen van A.I. in Mobiliteit en Logistiek.

Datum 5 oktober 2023
Tijd 15:00 uur
Locatie Connekt, Delft

Iedereen kent de krantenkoppen over A.I. (artificial intelligence) en de zorgen over de invloed van zelflerende software algoritmes op de producten en diensten om ons heen. Dit raakt ook onze mobiliteit en logistiek. Denk aan met A.I. geprogrammeerde automatische voertuigen, zelforganiserende logistiek en MAAS apps. Wat zijn de risico’s hiervan en hoe groot zijn die? En hoe kunnen we de potentiële voordelen van A.I. nog beter gebruiken; Bijvoorbeeld om zelfrijdende auto’s veiliger te laten rijden, om duurzaam reisgedrag te stimuleren of efficiëntere logistiek te bedrijven?

TNO, RDW en ML6 zullen tijdens deze kennissessie concrete voorbeelden tonen van hoe A.I. kan worden toegepast in de mobiliteit en logistiek. Deze voorbeelden zullen ons helpen om het gesprek aan te gaan en samen dieper in te gaan op de potentie, uitdagingen en kansen van A.I. binnen de sector.

Programma:
14.30 uur: Inloop
15.00 uur: Algemene presentatie over de uitdagingen en kansen van A.I. in Mobiliteit (A.I. Coalitie/TUe/TNO)
15.20 uur: 5 korte pitches van usecases waarin A.I. cruciaal is:
– usecase Safety regulation Automatische voertuigen
– usecase A.I. tbv situational awareness van automatische voertuigen
– usecase A.I. tbv mobiliteitskeuze gedrag
– Self Organising Logistics
– Data benaderen via LLMs
16.30 uur: Interactieve discussie a.d.h.v. aantal stellingen o.l.v. Connekt
17.00 uur: Afsluiting en borrel