Datum 2 maart 2021

Op dinsdag 2 maart organiseert Connekt in samenwerking met CROW van 13.30 – 15.00 uur een webinar over micromobiliteit. Thema van deze verdiepende sessie is data.

Steeds meer nieuwe vervoersmiddelen doen hun intrede in het straatbeeld, al dan niet als deelsysteem. Denk aan de e-bike, cargobike, speed pedelec, de elektrische step en scooter en ook de BSO-bus mag de weg op. Maar hoe ga je daar als gemeente mee om in jouw (duurzame)mobiliteitsbeleid? En hoe spelen marktpartijen hierop in met het aanbod? Connekt en CROW organiseren, in navolging op een succesvol webinar in november vorig jaar nu een serie webinars waarin we een aantal hoofdthema’s rondom micromobiliteit uitdiepen. Dit webinar is de eerste waarin ‘data’ centraal staat.

Omschrijving
Data zijn het nieuwe goud, maar hoe gaan vragers en aanbieders dit verhandelen? Hier spelen meerder dilemma’s die we tijdens dit webinar gaan uitdiepen. Wie deelt welke data met wie? Met welk doel? Nieuwe technologie maakt het verzamelen van grote hoeveelheden data mogelijk. Hieruit volgt de behoefte aan standaardisering. Maar welke standaard? En hoe zit het met de privacy?

Tijdens dit webinar starten we met het Europees perspectief. Karen Vankluysen (Secretary General van POLIS) zal de resultaten van Europees onderzoek naar data-delen binnen micromobiliteit presenteren. Vervolgens zullen we het Nederlandse perspectief belichten vanuit ervaringen met deelfietsdashboard (Otto van Boggelen-CROW) en enkele grote gemeenten. Zo is in Den Haag ervaring opgedaan met regulering van de markt via het vergunningstelsel. En de Metropoolregio Amsterdam ondersteunt met het Platform Smart Mobility gemeenten bij datavraagstukken op het gebied van deelmobiliteit. Ten slotte geeft Daan Wijnants een kijkje in de keuken van deelscooteraanbieder Felyx en de omgang met data.

Voor wie interessant?
We nodigen medewerkers van decentrale overheden en marktpartijen  (aanbieders, leveranciers, consultancy, etc.) uit om aan de dialoog deel te nemen. Maar uiteraard is iedere geïnteresseerde welkom om mee te luisteren.

Contact
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Erik Roza.

Aanmelden

Save-the-Date! De volgende webinars over micromobiliteit staan gepland voor:
25 maart van 09:30 – 11:00 uur
15 april van 13:30 – 15:00 uur
12 mei van 09:30 – 11:00 uur
3 juni van 09:30 – 11:00 uur

Webinar Micromobiliteit 3