Donderdag 8 september vond de eerste Logistieke Ledenlunch bij Connekt plaats. Tijdens deze eerste Logistieke Lunch hebben we samen met de aanwezige leden onderwerpen geïnventariseerd op het snijvlak van mobiliteit en logistiek.

Waar ligt de behoefte om krachten te bundelen en kennis te delen om de impact en de transitie de versterken? En welke rol kan Connekt hierbij vervullen om met en voor onze leden het verschil te maken?

Aan de hand van pitches van verschillende onderdelen van Connekt zijn de verschillende werkvelden geïntroduceerd op het gebied van Smart Mobility, de Topsector Logistiek en Lean & Green.

Waar het natuurlijk echt om ging, was het ophalen van wensen, behoeftes en uitdagingen bij onze leden. In verschillende tafels, waaraan leden uit de publieke en private sector vertegenwoordigd waren, gingen we met elkaar het gesprek aan over wat nu echt belangrijk is en hoe Connekt daar iets in kan beteken. Dat leidde tot constructieve discussies van visionair disrupties in het gehele systeem veroorzaken tot praktisch een label creëren voor bedrijven die duurzaam bezig zijn.

Via mentimeter werden tot slot gezamenlijk deze vier prioriteiten gekozen, voor Connekt om mee te starten:
1. Kennis delen tussen verschillende domeinen;
2. Faciliteren van systeemverandering;
3. Verbinden op inhoud;
4. Slim inrichten van logistiek.

Met deze uitkomsten gaat Connekt samen met de leden concreet aan de slag. 28 november is het vervolg op deze Logistieke ledensessie. Houd daarvoor onze eventspagina in de gaten voor meer informatie. Kijk ondertussen ook even bij onze andere toekomstige evenementen en meld je aan als er iets interessants bij zit.

Wij danken alle aanwezige leden voor hun inspirerende en enthousiaste bijdragen.