Helmond ademt de dynamiek van Brainport, de regio rond Eindhoven.

Met ruim 90000 inwoners is Helmond één van de vijf grootste steden van Noord-Brabant, Nederland. Helmond was in het verleden vooral bekend om zijn textiel- en metaalindustrie. Helmond is een stad met verrassende gezichten, hoogwaardige architectuur en bijzondere woonwijken. Maar bovenal is Helmond een Brabantse stad van gezelligheid en gastvrijheid. Helmond is zelfbewust, een stad die durft en doet.

Brainport is één van de technologische topregio’s in Europa. Helmond is een kenniscentrum voor innovatieve maakindustrie. De stad focust op de economische pijlers food en automotive.

Een groot deel van de Nederlandse automotive sector is geconcentreerd in Brainport. De High Tech Automotive Campus in Helmond vervult daarin met de testfaciliteiten en laboratoria een belangrijke rol als kennis- en innovatiecentrum. Op de campus werken bedrijven, onderzoeksinstellingen en onderwijs samen. Kennis en faciliteiten worden uitgewisseld op het kruispunt van automotive technologie en duurzame mobiliteitsoplossingen. De campus is dé hotspot voor smart mobility. Inclusief een doorlopende leerlijn (mbo-hbo-wo) op het gebied van automotive onderwijs.

Voordelen van het lidmaatschap

Eén centrale plek

Als lid van Connekt heb je toegang tot het netwerk. Een mix van kennis, creativiteit en daadkracht.

Duiden van ontwikkelingen

Connekt is in staat om behoeften en trends te identificeren en deze om te zetten in een samenwerking.

Samen staan we sterk

Connekt pakt als neutrale verbinder uitdagingen op, die één lid vaak niet alleen kan agenderen.

Een schat aan informatie

Binnen het netwerk van Connekt wordt informatie en kennis uitgewisseld waardoor nieuwe kansen en mogelijkheden ontstaan.