Kan je in de vorm van een elevator pitch uitleggen wat Sixt Benelux doet?
Sixt staat voor premium mobiliteit, van zes minuten tot zes jaar. We willen reizigers graag laten zien dat rijden meer is dan van A naar B gaan. Iedereen die bij Sixt een auto huurt, leaset of deelt krijgt comfort, flexibiliteit en veiligheid tegen goede prijzen. Sixt is een toonaangevende internationale mobiliteitsaanbieder met services van hoge kwaliteit, voor zowel bedrijven en zakelijke klanten, als particuliere reizigers.

Met Mobility as a Service door Sixt kunnen gebruikers met een mobiliteitsbehoefte gebruik maken van de flexibiliteit die Sixt biedt. Een auto rijden die op dat moment bij je past, een grotere auto wanneer je op vakantie gaat of af en toe gebruik maken van chauffeur-services? Deze vrijheid heb je bij Sixt.

Op welke dienst/welk project is Sixt Benelux het meest trots als het gaat om smart, sustainable en social mobility?
Smart Mobility: Fastlane – Via een app een geautomatiseerd verhuurproces doorlopen, waarbij de balie vermeden kan worden en de auto direct geopend kan worden via de mobiele telefoon
Sustainable – Sixt heeft een breed aanbod van elektrische voertuigen in de vloot. Daarnaast investeert Sixt in de laadinfrastructuur, door bij de vestigingen eigen laadpalen te laten plaatsen
Social Mobility –  Sixt neemt haar sociale verantwoordelijkheid met de eigen stichting Drying little tears, waarbij geïnvesteerd wordt in infrastructurele projecten voor hulpbehoevende kinderen.

Op welke thema’s komen de andere Connektleden jullie tegen?

  • MaaS
  • Smart Mobility

Wat voegen jullie toe aan dit thema en/of het Connektnetwerk? En wat kan Connekt voor Sixt Benelux betekenen?
Wat voegen we toe:
Onze kennis en kunde inzake het inzetten van flexibele mobiliteit. De onderdelen waar huidige car sharing bedrijven nu de meeste kosten maken / niet op orde hebben, zijn de operationele processen. Juist door het optimaliseren van deze processen zijn wij sinds 106 jaar groot geworden. 

Wat kan Connekt voor ons betekenen:
Connekt is voor ons belangrijk vanwege het bieden aansluiting bij andere vervoerders, om te leren van de uitdagingen en kansen die zij in de markt zien. Daarbij is Connekt uiteraard belangrijk voor het verbreden van ons netwerk.

Wat is volgens Sixt Benelux  op dit moment de meest kansrijke disruptieve innovatie?
Flexibilisering -> De koppeling van verschillende vervoersmodaliteiten, waarbij de klant de keuze heeft hoe te reizen.