5 vragen aan Eco-Runner

  1. Kun je in de vorm van een elevator pitch uitleggen wat Eco-Runner doet?

Het Eco-Runner Team Delft is een dreamteam van de Technische Universiteit Delft. Elk jaar ontwerpt en bouwt een team van ongeveer 25 studenten een superefficiënt door waterstof aangedreven voertuig. Aan het eind van elk jaar neemt het team deel aan de Shell Eco-marathon, een wedstrijd waarin efficiëntie de bepalende factor is. Afgelopen jaar werd het team, met de Eco-Runner 8, derde en won het de vehicle design prijs. Dit allemaal met een efficiëntie van 8800 km/kg waterstof. Dit jaar wordt er hard gewerkt aan de Eco-Runner 9, een auto met een nog hogere efficiëntie. Naast het bouwen van de auto maken wij als team veel tijd en ruimte om onze visie over duurzaamheid en waterstof te verspreiden naar een zo groot mogelijk publiek. Hierdoor hopen we ons steentje te kunnen bij dragen aan de energietransitie.

  1. Op welke dienst/welk project is Eco-Runner het meest trots als het gaat om smart en sustainable mobility?

Het project waarop wij als team het meest trots zijn is uiteraard onze auto. Elk jaar een nieuwe, waarbij we op het moment bezig zijn aan de 9e generatie van superefficiënte waterstofvoertuigen.

  1. Op welke thema’s komen de andereConnekt-leden jullie tegen?

Het Eco-Runner Team Delft is vooral geïnteresseerd in alle zero emission projecten rondom de mobiliteitsindustrie. Daarnaast proberen we steeds meer autonome onderdelen in de auto in te bouwen, dus ook op dat gebied willen we actiever worden.

  1. Wat voegen jullie toe aan dit thema en/of het Connekt-netwerk? En wat kan Connekt voor jullie betekenen?

De Eco-Runner is een ontzettend goede showcase van de mogelijkheden van waterstof in de mobiliteit. Gecombineerd met het verhaal van de mogelijkheden van waterstof om een belangrijke rol te spelen in de energietransitie, maakt het Eco-Runner Team Delft een heel sterk statement. Ons bereik is als studententeam niet altijd groot genoeg. Door  ons lidmaatschap van Connekt hopen wij dit te verbeteren.

  1. Wat is volgens Eco-runner op dit moment de meest kansrijke disruptieve innovatie?

Hier kunnen wij niks anders noemen dan alle technologische ontwikkeling rondom waterstof!