Zet jij je dagelijks in om ondernemers te helpen met het slimmer aansturen van hun operatie en samenwerkingen? Bijvoorbeeld door ondernemers operationele stuurinformatie te bieden uit hun eigen operationele microdata. Of door community building en kennisoverdracht zodat ondernemers zelfstandig kunnen verbeteren. Of met het ontwerpen en implementeren van samenwerkingsvormen waardoor bij ondernemers de efficiëntie, productiviteit en duurzaamheid toeneemt?

Dan is jouw organisatie misschien wel de nieuwe partner die wij, bij Connekt, zoeken!

Wij zoeken nieuwe partners die willen bijdragen aan het ‘Verbeteren van logistieke efficiëntie’ voor de invulling van onze innovatieprogramma’s, uitgevoerd voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, zoals het Topsector Logistiek programma.

De afgelopen jaren zijn er in de programma’s succesvol nieuwe innovaties ontwikkeld om ondernemers te helpen hun logistieke efficiëntie te verbeteren. Bijvoorbeeld de community aanpak Zes communities Logistieke Efficiëntie van start – Topsector Logistiek] of flexibelere samenwerking Teaser – Via flexibiliteit in de samenwerking naar een hogere logistieke efficiëntie. Deze innovaties worden de komende jaren opgeschaald.

Daarvoor zoekt Connekt uitbreiding van het netwerk met partners, als adviesbureaus en softwareleveranciers. Deze samenwerking willen we in de tweede helft van 2024 starten. We willen experimenteren met nieuwe werkwijzen en methodes en de daarmee opgedane kennis en ervaringen meenemen in het opzetten van grote, meerjarige aanbestedingen voor het vervolg van de programma’s in 2025 en 2026.

Operationele stuurinformatie uit microdata

Connekt zoekt partners die ondernemers stuurinformatie bieden uit operationele microdata. Inzichten bottom-up, uit systemen opgebouwd, waarop geacteerd kan worden. Dit kan informatie uit transport management systemen of fleet management systemen zijn.

Juist als je nu niet dagelijks bezig met magazijnen, vrachtwagens en schepen, willen we graag met je samenwerken. Bijvoorbeeld als je ervaring hebt met operationele microdata in de mobiliteit. Of stuurinformatie opbouwt om productieprocessen aan te sturen.

Voor ons betekend ‘Logistiek’ namelijk meer dan transport en opslag, we kijken juist naar de hele toeleveringsketen. Voor die hele toeleveringsketen werken we aan innovatieve stuurinformatie waardoor ondernemers slimmer gebruik kunnen maken van beschikbaar personeel, fysieke ruimte, infrastructuur, vervoerscapaciteit en emissieruimte (CO2, NOx, fijnstof). Middelen die steeds schaarser worden.

Een beweging creëren

We willen een beweging creëren, samenwerken aan een gezamenlijke ambitie. Ook daarvoor zoeken we nieuwe partners. We willen dit slim aanpakken, we leren dan ook graag van voorbeelden die niks met vrachtwagens, schepen en warehouses te maken hebben.

In de programma’s werken we aan ambities waar individuele ondernemers voordeel bij hebben, maar die ze niet zelfstandig kunnen realiseren. We zetten nieuwe samenwerkingsvorm op om het gebruik van de beschikbare schaarse middelen maximaal te benutten op een maatschappelijk wenselijke manier. Denk aan het voorkomen van het speculeren met of opkopen van capaciteit of van ‘free-riding’ op de investeringen van anderen. Succesvolle concepten uit bijvoorbeeld de zorg of de financiële sector passen we graag toe in de logistiek.

Benodigde kwaliteiten nieuwe partners

Concreet zoekt Connekt naar nieuwe partners met de volgende kwaliteiten:

  • Stuurinformatie kunnen bieden uit operationele microdata. Inzichten geven waarop geacteerd kan worden. Hieronder valt ook het ontwikkelen van nieuwe performance indicatoren.
  • Kunnen zorgen voor kennisoverdracht en training zodat (andere) ondernemers op basis van de stuurinformatie zelfstandig kunnen monitoren en bijsturen.
  • Community building om gezamenlijke doelstellingen te formuleren en te behalen. Zorgen voor vertrouwen en een level playing field om tot actie over te gaan.
  • Meewerken aan het ontwerpen en implementeren van de juiste samenwerkingsvorm.

Maak je kenbaar!

Ben jij de geschikte partner voor Connekt om de logistieke efficiëntie te verbeteren? Maak je zelf dan kenbaar! Stuur voor 30 augustus de volgende informatie naar guido.dewit@connekt.nl:

  • Organisatie (Naam, website)
  • Contactpersoon (Naam, functie, telefoonnummer, email)
  • Toelichting (max 2 pagina’s) hoe jij ons, als nieuwe partner, kan helpen bij ‘Verbeteren logistieke efficiëntie’.
  • Beschrijving van de specifieke kwaliteiten van jou en je organisatie, ondersteund met voorbeelden en cases.

Connekt evalueert alle inzendingen en geeft terugkoppeling aan alle partijen die contact met ons opnemen.