Monitoring en detectie wordt een steeds groter onderdeel in het tegengaan van dreigingen, ook in de weg- en spoorvervoer sectoren. Veel organisaties in deze sectoren hebben hier de afgelopen jaren methodes voor ontwikkeld, bijvoorbeeld het inrichten van een Security Operations Center (SOC). Samen met experts en sectorpartijen heeft Connekt op 10 september 2024 een inspirerend seminar gehost over de toekomst van cyberweerbaarheid in de mobiliteitssector, georganiseerd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW).

Tijdens de bijeenkomst is de toekomst van cyberweerbaarheid in de mobiliteitssector verkend. Experts van NS en Rijkswaterstaat deelden hun ervaringen, en TNO faciliteerde deelsessies voor verschillende niveaus – van management tot technische experts. Deze sessies gaven praktische handvatten voor het effectief toepassen van monitoring en detectie.

Connekt wil het programma Cyberweerbaarheid Weg- en Spoorvervoer van Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de sprekers van NS en Rijkswaterstaat, TNO, en alle deelnemers bedanken voor hun waardevolle bijdragen. Jullie inzichten en betrokkenheid hebben deze middag tot een groot succes gemaakt!