Hoe kunnen we logistieke ruimtes zo inrichten dat de groeiende vraag naar opslag en distributie niet te veel van de schaarse ruimte inneemt? Tijdens de logistieke ledendag bij Dutch Fresh Port, werd duidelijk hoe noodzakelijk innovaties zijn in een tijd waarin de vraag stijgt en middelen schaarser worden.

De ledendag werd gehouden bij Dutch Fresh Port in Barendrecht, in samenwerking met Buck Consultants. Dutch Fresh Port is een AGF-cluster in de vers-logistiek met meer dan 100 bedrijven en een jaarlijkse omzet van 6 miljard euro. Het is één van de belangrijkste economische clusters in Nederland en dé verslogistieke hotspot van Europa

De bezoekers kregen een dag vol inspirerende inzichten en innovaties gepresenteerd op het gebied van bedrijventerreinen, met belangrijke thema’s zoals werknemersvervoer, gebiedsontwikkeling, human capital, campusontwikkeling en duurzame mobiliteit. Innovaties die schaalbaarheid, continuïteit, hogere kwaliteit en verbeterde duurzaamheid, mogelijk maken.

Als Connekt-netwerk werken wij samen met onze leden aan het benutten van innovaties om uitdagingen op het gebied van duurzame mobiliteit en logistiek aan te pakken. Het waarborgen van de bereikbaarheid van bedrijventerreinen, in een steeds drukker mobiliteitsnetwerk, en het faciliteren van de transitie naar duurzame logistieke hubs zijn daarbij essentiële vraagstukken.

Dutch Fresh Port in Barendrecht biedt een inspirerend voorbeeld van hoe logistieke uitdagingen op innovatieve wijze kunnen worden opgelost. Een samenwerking die laat zien wat mogelijk is als we samen-werken voor een toekomstbestendige logistieke sector.