Op woensdag 2 maart jl. bood Aad Veenman namens de Topsector Logistiek het Resultatenboek 2015 aan aan minister Schultz van Haegen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Hij deed dat in gezelschap van Astrid Buijssen van Shell en Marcel Heuvelman van barge-operator HTS. Het Resultatenboek is nu ook hier te lezen.

Nederlandse logistiek is topkwaliteit

De Nederlandse logistiek is van topkwaliteit! Onze haven behoort tot de wereldtop, onze Douane is uitstekend, de logistiek van het achterland is efficiƫnt georganiseerd, we zijn koploper op het gebied van synchromodaliteit en onze stadslogistiek kan bijna tot op de minuut precies aan de voordeur leveren. Die kwaliteit wordt ook in het buitenland gezien. In februari won Logistiek Nederland nog de eerste prijs als beste logistieke regio in een Duitse verkiezing.

Samenwerking

Onze logistieke kracht uit zich in veel meer branches dan transport en logistiek alleen. Bijvoorbeeld in de samenwerking tussen GroentenFruit Huis, NLIP, Portbase en Informore. Met de Container Monitor kan het bedrijfsleven ongeveer honderd euro per container besparen, oplopend tot tien miljoen per jaar. Die samenwerking komt ook terug in de actielijn Stadslogistiek. Daar wordt aangesloten op de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek en worden Living Labs opgezet.

Resultatenboek aanvragen

Dit zijn slechts twee voorbeelden van projecten. Onder publicaties op de website van deTopsector Logistiek vindt u het Resultatenboek 2015 en de andere Resultatenboeken. U kunt het Resultatenboek 2015 ook aanvragen door een mail te sturen naar info@connekt.nl met uw adresgegevens en het aantal Resultatenboeken dat u wilt ontvangen.

Connekt voert het programmasecretariaat voor de Topsector Logistiek. Dit houdt onder andere in dat Connekt bijeenkomsten organiseert, projecten en pilots ondersteunt, monitort en rapporteert.

2maart2016 overhandiging minister Schultz