Begin februari 2020 is Arthur Linssen gestart als nieuwe directeur van Connekt. Maak kennis met Arthur.

Arthur, beschrijf jezelf eens in vijf woorden.
“Ik ben enthousiast, ambitieus, verbindend, sportief en creatief.”

Kun je één term toelichten aan de hand van een voorbeeld?
“Dan kies ik voor verbindend. In mijn werkende leven heb ik er altijd naar gestreefd om met een team van mensen gezamenlijk doelen te bereiken. En dat doe ik nog steeds, ik haal daar echt voldoening uit. Mijn bijdrage daarin is dat ik iedereen tot zijn volle recht wil laten komen. Ik ben bijvoorbeeld ook een teamsporter. In een teamsport doe je hetzelfde: met een team elkaar beter maken om een doel te bereiken. Die verbindende rol verwacht ik ook bij Connekt te kunnen spelen.”

Wat heb je hiervoor gedaan?
“Ik heb een tweepoot in mijn achtergrond. Enerzijds die van commercieel management en anderzijds consultancy. Na mijn studie Bedrijfseconomie in Rotterdam ben ik gestart als productmanager bij Philips. Later in mijn loopbaan werkte ik 7 jaar in verschillende commerciële managementrollen bij Eneco, waaronder als marketingmanager zakelijke markt en als eindverantwoordelijke voor de marketingcommunicatie bij corporate. Daarnaast heb ik me bij VODW Marketing en bij The Next Organization als adviseur veel beziggehouden met marktstrategische vraagstukken en met business development.”

Waarom koos je voor Connekt?
“Daar zijn verschillende redenen voor. Allereerst werkt Connekt in een interessant domein van mobiliteit en logistiek dat heel erg in beweging is. Daarnaast komen de twee richtingen uit mijn achtergrond, consultancy en management, hier bij elkaar. En zit ik in een positie waarin ik precies de rol kan spelen van de verbinder, samen plannen maken en samen doelen bereiken. Bovendien bestaat Connekt uit een hele leuke club mensen.”

Wat zijn je plannen voor het komende jaar voor Connekt?
“We hebben net een nieuwe strategie ontwikkeld en mijn hoofdopdracht is het uitvoeren van die strategie. Daarbij streef ik ernaar om Connekt nog meer impact te laten hebben. Het helpt daarbij dat we in de strategie hebben afgesproken ons meer dan vroeger te beperken tot duurzame en slimme logistiek en mobiliteit; dit komt het innovatief vermogen en onze executiekracht ten goede.”

Kun je nog iets vertellen over je hobby’s en interesses?
“Ik ben een echte hockeyfanaat. Naast mijn werk besteed ik heel veel tijd aan de Hockey Vereniging Victoria. Ik ben daar medeverantwoordelijk voor de jeugdopleidingen in de topsport. We hebben ambitieuze plannen om hockeytalenten door te ontwikkelen tot aan Oranje aan toe.
Daarnaast hou ik erg van hardlopen. Sinds ik op mijn twaalfde een keer met een vriendje mee ben gaan hardlopen, doe ik dat wekelijks, zo’n twee keer in de week. Je kunt me regelmatig op zondagochtend een rondje zien rennen door een ontwakend Rotterdam of het traditionele rondje plas in het Kralingse Bos.”