Gisteren liet de Britse premier Therese May artikel 50 van het Verdrag van Lissabon in werking treden, 9 maanden na het referendum waarin de Britse kiezers kozen voor het verlaten van de EU. Dat betekent dat de onderhandelingen met de Europese Commissie over de Brexit spoedig zullen starten. Hoe kunnen bedrijven anticiperen op een eventuele ‘harde’ Brexit? Voor bedrijven in de logistiek organiseren Connekt en de Topsector Logistiek op 12 mei een ‘Brexit-seminar’.

Brexit-seminar
De gevolgen van de Brexit zullen voelbaar zijn in logistiek Nederland. Er lopen veel handelsstromen van en naar Engeland, en door Engeland naar Ierland, dat wel bij de EU blijft. Daarom adresseren Connekt en de Topsector Logistiek op 12 mei de volgende vragen:

  1. Hoe groot zijn die handelsstromen van, naar en door de UK precies? En wat zijn potentiële gevolgen voor deze stromen  in geval van een harde Brexit?
  2. Wat betekent het als de WTO-regels wat betreft import en export van kracht worden?
  3. En wat betekent dit dan voor de administratieve afhandeling bij grensovergangen?

Connekt en de Topsector gaan op 12 mei met bedrijven aan de slag om een aantal scenario’s te verkennen. De belangstelling voor het seminar is groot: hoewel niemand antwoord kan geven op de vraag hoe de Brexit er precies uit gaat zien, willen bedrijven graag zo snel mogelijk anticiperen op de mogelijke gevolgen.

Doelgroep en informatie
Het Brexit-seminar is bedoeld voor beslissers en beleidsmakers in de logistiek bij bedrijven en overheid. Een verslag wordt gedeeld met de pers. Mocht u op voorhand vragen hebben, neemt u dan contact op met Connekt.