Arthur van Dijk, voorzitter van Transport en Logistiek Nederland (TLN) is door Connekt benoemd tot Lean & Green Ambassadeur. Samen met 13 andere Ambassadeurs ondersteunt hij het doel van Lean & Green door meer aandacht te vestigen op de urgentie van en de kansen voor duurzame logistiek en mobiliteit.


Arthur van Dijk, voorzitter TLN over zijn benoeming tot Lean & Green Ambassadeur:
“Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor TLN, omdat transport en logistiek een energie-intensieve sector is. Via het SER-energieakkoord hebben wij ons verbonden aan doelstellingen ten aanzien van CO₂-reductie. Bedrijven moeten verduurzamen, en dat kan met Lean & Green.
Mijn ideaalbeeld van duurzame logistiek is dat we een grote toegevoegde waarde realiseren tegen bescheiden maatschappelijke kosten op het vlak van veiligheid en milieu. Daar wil ik me als Lean & Green Ambassadeur persoonlijk voor inzetten.”

Lean & Green
Lean & Green is het Europese programma voor duurzame logistiek en personenmobiliteit. Meer dan 500 bedrijven in Nederland en Europa committeren zich met Lean & Green aan concrete CO₂-doelstellingen. Voor het bereiken van die doelstellingen onderscheiden zij zich met Lean & Green Stars. Vijf sterren staan uiteindelijk voor zero emissie transport. Lean & Green wordt sinds de start in 2008 uitgevoerd door Connekt, netwerk voor smart, sustainable en social mobility in Delft, waar ook het hoofdkantoor van Lean & Green Europe is gevestigd. Er zijn partnerorganisaties in acht Europese landen.

Rol Arthur van Dijk als Ambassadeur
Als Lean & Green Ambassadeur zal Arthur van Dijk Lean & Green onder de aandacht brengen en houden als instrument voor CO2-reductie in de sector. Daarnaast neemt hij deel aan de afstemming met andere Ambassadeurs en Lean & Green leden om de effectiviteit van het programma Lean & Green samen met Connekt te optimaliseren. Zijn advies aan het nieuwe kabinet? “Een beleid waarin duurzaamheid loont, met heldere regels voor nieuwe vormen van transport.”