Samen staan we sterker en kunnen we die opdracht aan. Om dit te benadrukken hebben het Connekt netwerk, samen met Metropool Regio Amsterdam en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat afgesproken de komende periode de BV Nederland op de kaart te zetten en tijdens Intertraffic Amsterdam 2024 een “Dutch Pavilion” in te richten rondom een aantal thema’s.

Nederland heeft als dichtbevolkt land grote uitdagingen om haar steden en regio’s leefbaar (lees: duurzaam, bereikbaar, veilig, etc.) te houden met de mobiliteitsdruk/vraag die er is. Ons fijnmazige, uitgebreide (van wandelen, fietsen tot auto’s) en hightech infrastructuur en openbaar vervoersysteem in combinatie met onze sterke positie op het gebied van (nieuwe) technologieën (digitalisering, SaaS applicaties, ed.) maakt ons koploper in seamless multimodal mobility.

Vanwege de beperkte ruimte moeten we erg inventief zijn en zijn wij het beste in het omzetten naar resultaten op straat, een praktisch en nuchter proces waar wij Nederlanders goed in zijn. Naast de verschillende proef-projecten wordt het een flinke uitdaging om de 900.000 nieuw te bouwen woningen met de daarbij behorende mobiliteit te realiseren. Het is geen living-lab, maar realiteit. Dus moeten we samen als markt, kennisinstellingen en overheden optrekken.

Samen met Metropool Regio Amsterdam en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft Connekt afgesproken de komende periode de BV Nederland op de kaart te zetten en tijdens Intertraffic Amsterdam 2024 een “Dutch Pavilion” in te richten rondom een aantal thema’s.

In de aanloop naar de Intertraffic, die plaats vindt in maart 2024 zullen bij Connekt in Delft een aantal bijeenkomsten worden georganiseerd rondom voorbeelden van de thema’s waarin Nederland goed is:

  1. STOMP-principe > multimodale mobiliteit waarmee slim en duurzaam reizen mogelijk wordt gemaakt. O.a. toegepast tijdens Formule1 in Zandvoort.
  2. Real time Traffic Information (RTTI) > slimme technologie voor juiste actuele verkeersinformatie. Realiseren van deze extra data-impuls vraagt om een organisatiestructuur zoals de huidige Regionale Data Teams in Nederland.
  3. Fietspaden. Inzet slimme camera’s waarmee we fietsers detecteren en die data delen met iVRI’s die op basis daarvan groepen fietsers voorrang verlenen. Pilot tijdens F1 en bij Cruquiusbrug in de N201.

Pilot MaaS applicatie Intertraffic/RAI (Swarco) combinatie met openbaar vervoer, verkeersinformatie en duurzaamheid.

De aangesloten partijen zullen samen met Connekt en MRA het Dutch Pavilion inrichten rondom deze thema’s, de inhoudelijk opzet en het Nederlandse programma voor vrijdagochtend 19 april ’24 (Dutch Day) voorbereiden. Tijdens deze ochtend op de laatste dag vinden diverse Nederlands gesproken lezingen plaats, die gezamenlijk de stand van zaken in Nederland moeten benadrukken. Met als doel dat er vanuit dit traject nieuwe initiatieven en samenwerkingsverbanden ontstaan.

Gedurende dit jaar vindt er vervolgens een aantal bijeenkomsten plaats waarin Showcases, presentaties, workshops, summits, paneldiscussies worden georganiseerd en werken we gezamenlijk naar het slotakkoord in april 2024.Het is mogelijk om je nu al aan te melden voor deelname.

Voor deelname en algemene vragen over Intertraffic, neem contact op met Tom van Dam:
tom.vandam@connekt.nl | +31 (0)6 83 69 41 46