Op 5 maart 2015 vond het tiende ITS Ledendiner plaats en dit keer voor het eerst in ons eigen pand.

Het diner bood Connektleden de mogelijkheid om elkaar in een inspirerende en enerverende avond te ontmoeten. Met meer dan 100 aanwezigen was het diner ook dit jaar goed bezocht.

Na het welkomstwoord van Nico Anten heeft Corne Geerts, Seacon Logistics, volgens de nieuwe Connekt traditie het Seacon Logistics logo mogen toevoegen aan de Connekt ledenmuur. Eerder dit jaar is Technolution geupgrade van Regular Member naar Premium Member. Daarom mocht ook Jan van der Wel het bordje van Technolution opnieuw ophangen.

Rudi Lagerweij, oud voorzitter van de Committee Smart Mobility, was aanwezig om het onderwerp Social Inclusion te introduceren: “Hoe kunnen wij als ITS sector ouderen en gehandicapten mobiel houden?”. Peter van der Knaap, SWOV, gaf in een pitch aan dat voor de SWOV onderzoek naar verkeersveiligheid van ouderen belangrijk is, zeker nu ouderen steeds langer mobiel blijven. Niet elke oplossing die veiliger is voor ouderen, is ook automatisch veiliger voor de mobiliteit als geheel. Ferry Smit, ANWB, presenteerde hoe de ANWB met Automaatje Nederlanders betaalbaar mobiel wil houden. Corina de Jongh van Railforum presenteerde een app, ontwikkeld door het Dr. Leo Kammerhuis, waarmee autistische mensen worden begeleid bij hun reis door het openbaar vervoer.

Benno Hüsken, AutomotiveNL, gaf in zijn keynote speech vervolgens een overzicht van de automotive sector. In zijn verhaal maakte hij duidelijk dat slimme mobiliteit de mogelijkheid heeft om uit te groeien tot het exportproduct van Nederland. En dat publiek private samenwerking essentieel is en Connekt en AutomotiveNL samen optrekken om dit mogelijk te maken.

Tot slot nam Wim Dik, voorzitter van het college van adviseurs van Connekt, het woord om te benadrukken hoe bijzonder het is dat publieke en private organisaties met elkaar samen zijn en zo goed samenwerken in Connekt verband: “Iets om trots op te zijn als deelnemende partijen!”. En Wim Dik roept iedereen op om de betrokkenheid actief te maken.

Na afloop konden de leden de eerste exemplaren van de nieuwe gecombineerde Ledengids 2015 en het Jaarverslag 2014 meenemen.

Bekijk de video-impressie via het YouTube kanaal van Connekt.