Connekt staat voor verbinding, en verbinding is communicatie: waarom zouden we niet gebruik maken van elkaars communicatiekracht? Dat besef leidde tot het initiatief van tien Connektleden voor de oprichting van het team ‘Connekted communicatie’. Op maandag 19 september gingen communicatieadviseurs en woordvoerders van CGI, Capgemini, KPN, de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu, RDW, TNO, TU Eindhoven en Vialis bij Connekt aan de slag met de vraag hoe we elkaar kunnen versterken. Uit de sessie volgen concrete acties:

  1. Communicatievertegenwoordigers van de leden direct in de ‘loop’ bij communicatie vanuit Connekt. Ontvang je nog geen nieuwsbrief of uitnodigingen voor ledenevents? Meld je aan bij Seher Bardakci.
  1. Een besloten LinkedIn groep voor communicatievertegenwoordigers van Connektleden. Zoek je een spreker voor een event? Schrijf je een speech over automatisch rijden en wil je de laatste ontwikkelingen meenemen? Vind je het tijd voor een opiniestuk over Mobility as a Service of over logistieke ketensamenwerking en zoek je mede-ondertekenaars? Wil je je eigen events onder de aandacht brengen van andere Connektleden? Hier kunnen praktische en inhoudelijke tips, vragen en antwoorden worden gedeeld.
  1. Een actuele kalender met Connekt-events en events van Connektleden.
  1. Een inventarisatie van impactvolle trends op de werkvelden van Connektleden en de complexe communicatieopgaven die daaruit volgen. Hoe kunnen we die complexe opgaven samen vereenvoudigen? Hoe komen we tot proactieve communicatie?
  1. Kies per kwartaal parapluthema’s en laat events daarop aansluiten. Betrek leden bij vulling van thema’s, leveren sprekers, mijlpalen en PR. (bijvoorbeeld: januari is de maand van de sociale mobiliteit).

Connekted Communicatie
Connekted Communicatie wordt vanuit Connekt begeleid door Seher Bardakci, Bart Pierik, Marina van Weele en Iris Casteren van Cattenburch. Via bovenstaande initiatieven vindt primair informatieuitwisseling plaats. Daarnaast is er drie keer per jaar gelegenheid om elkaar te ontmoeten. De volgende bijeenkomst vindt plaats op 16 januari 2017 van 15:00 – 17:30 uur bij Connekt. Wilt u ook actief deelnemen? Stuur dan een mail aan Seher Bardakci.