Op donderdag 19 november vindt van 09:30-12:00 uur de bijeenkomst “Mobility as a Service” plaats bij Connekt. Aansluitend staat de lunch klaar.

Tijdens deze bijeenkomst zal Aernout van der Bend (Verkeersonderneming) een terugkoppeling geven over de eerste Mobility as a Service summit, die plaatsvindt op 10 november in Helsinki. Ook zal de nieuw opgerichte Mobility as a Service Allliance worden toegelicht, http://maas-alliance.eu/. En is er ruimte voor de aanwezigen om hun eigen activiteiten toe te lichten.

Mobility as a Service staat voor een transitie in mobiliteit, waarbij de consument mobiliteit inkoopt, in plaats van te investeren in transportmiddelen. Een essentiële verandering hierin is het concept van denken in service levels. Nieuwe services zullen een combinatie vormen tussen openbaar vervoer, vraag gestuurd vervoer en privé voertuigen. ITS is een belangrijk onderdeel van Mobility as a Service, door alle elementen van multimodaal transport te koppelen – reizigers, goederen, voertuigen, informatie en communicatie technologie, infrastructuur, etc.

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst door een mail te sturen aan devreeze@connekt.nl.