Op maandag 19 juni 2023 vindt er een gecombineerd evenement plaats bij Connekt! 

Datum 19 juni 2023
Tijd 10:00 uur
Locatie Connekt, Ezelsveldlaan 59, Delft
Voor wie Connekt-leden

CCAM (Cooperative, Connected & Automated Mobility)

Connekt organiseert met MAPtm (Tom Alkim) een kennissessie reeks over CCAM. Over dit onderwerp valt nog veel te leren door bijvoorbeeld inzicht in en overzicht van de ontwikkelingen ook buiten Nederland.

In navolging op de eerste CCAM Kennissessie op 13 december jl., vindt in de ochtend van 19 juni a.s. de tweede sessie plaats bij Connekt. Het thema is Traffic Management for Connected Autonomous Driving.

Deze ochtend krijg je onder meer een terugkoppeling van de vierde European Conference on Connected and Automated DrivingEUCAD 2023, dat vorige week in Brussel plaatsvond. Ook worden de resultaten gepresenteerd van het project TM4CAD, dat dieper ingaat op het concept van ISAD en ODD management, de informatie uitwisseling tussen voertuigen en verkeerscentrales. We sluiten af met een netwerklunch waar de gelegenheid is om te netwerken met de andere aanwezigen.

Voor het conceptprogramma: zie hieronder. Voor meer informatie, neem contact op met Tom van Dam

Waarde van Europees Samenwerken

In de middag staat de Waarde van Europees Samenwerken op het programma. Deze wordt georganiseerd door Smart Mobility Embassy in samenwerking met leden en het netwerk van Connekt.

Nederland staat voor belangrijke opgaven, zoals het verminderen van CO-2 uitstoot en het verbeteren van duurzame mobiliteit en logistiek. Om duurzame oplossingen te realiseren is samenwerking nodig en in veel gevallen extra investeringen van geld en mankracht. 

Tijdens de middagsessie geven we overzicht van de bestaande Europese programma’s. We bespreken het tot stand komen van een Europees programma, welke rol een organisatie kan aannemen en welke capaciteiten er nodig zijn om succesvol te kunnen deelnemen.  Om deze inzichten te illustreren gebruiken we Nederlandse praktijkvoorbeelden. Voor het programma: zie hieronder. Voor meer informatie, neem contact op met  Marije de Nijs 

Programma CCAM

9:30 uur: Inloop – koffie/thee
10:00 uur: Welkom en introductie (Tom van Dam, Connekt)
10:10 uur: Terugkoppeling project TM4CAD (Tom Alkim, MAPtm)
10:30 uur: Terugkoppeling project MEDIATOR (Michiel Christoph, SWOV)
10:50 uur: Ervaringen met toelating ADS + Reflectie EUCAD Conference (Larisa Wentholt, RDW)
11:40 uur: European CCAM Outlook 2023 (Giel Mertens, Bax & Company)
12:00 uur: Q&A
12.30 uur: Lunch

Programma Waarde van Europees Samenwerken

12.30 uur: Lunch
13.15 uur: Inloop Waarde van Europees Samenwerken
13.45 uur: Start sessie Waarde van Europees Samenwerken: Van Europese lobby tot programma – Tom Alkim MAPtm & Tiffany Vlemmings Policy Officer EU
14.15 uur: EU-subsidie programma’s: samenhangen tussen doelen, capaciteit en rollen – Giel Mertens (Bax & Company)
14.50 uur: Nederlandse Praktijkvoorbeelden – Met Daria Abolina – Gemeente Almere Interreg North Sea Planning for Autonomous Vehicals (PAV) en René Spaan – Gemeente Helmond, Horizon 2020 Move2CCAM
15.30 uur: Q&A
15:45 uur: Netwerkborrel
16.45 uur: Einde

Aanmelden

Wij hopen dat je bij beide sessies aanwezig kan zijn. Aanmelden kan per sessie via bovenstaande button. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 16 juni a.s.

Wij kijken uit naar je komst!