Als Connekt netwerk voor mobiliteit en logistiek werken wij – Connekt en Capgemini – gezamenlijk aan innovatie en duurzame bereikbaarheid. Dat er een verandering moet komen in mobiliteit in Nederland is al jaren duidelijk en urgent. Naast verduurzaming is bereikbaarheid een belangrijke thema en is de mobiliteitstransitie randvoorwaardelijk voor de woningopbouwgave in grote steden. Maar hoe krijgen we meer beweging in de mobiliteitstransitie?

Datum 26 oktober 2023
Tijd 12:00 uur
Locatie Dutch Design Week - Eindhoven
Voor wie Connekt-leden

Op dit thema organiseren Connekt en Capgemini op 26 oktober 2023 een rondetafelsessie voor geselecteerde netwerkpartners. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de inspirerende gelegenheid van de Embassy of Mobility op de Dutch Design Week in Eindhoven.

De insteek voor dit partner event is om als Connekt-netwerk een visie te toetsen, te komen tot een gezamenlijke vaststelling van de doelen en de mogelijke obstakels in het bereiken daarvan, en daarnaast de kracht van het netwerk te activeren om van visie en ambitie naar implementatie te gaan. Na afloop van de sessie hebben de deelnemers een gedeeld beeld van de gewenste toekomst, wat daarvoor nodig is en welke stappen er de komende tijd genomen moeten worden.

Rondom de workshop zal voor een inspirerend programma worden gezorgd, met onder andere een rondleiding op de expositie ‘The City is here for you to use’ van de Embassy of Mobility, het spelen van de Serious Game Mobipolis onder begeleiding van het CROW en na afloop van de workshop een rondleiding over Strijp-S onder begeleiding van de voormalige Stadsarchitect van de Gemeente Eindhoven. Na afloop is er de mogelijkheid om meer van de DDW te zien en met elkaar een dranktje te doen op het Ketelhuisplein.

Programma

De bijeenkomst vindt plaats op 26 oktober a.s. in het hart van de Dutch Design Week, Strijp-S, van 12:30 – 17:00 uur op locatie Donna, Philitelaan 57 in Eindhoven.

Programma
12:45 – 13:00    Inloop en welkom
13:00 – 13:30    Rondleiding op de expositie van de Embassy of Mobility
13:30 – 14:00    Serious Game Mobipolis (CROW)
14:00 – 16:30    Rondetafel sessie
16:30 – 17:00    Strijp-S tour onder begeleiding van Stadsarchitect
17:00 – 18:00    Borrel op de DDW / Ketelhuisplein

Waarom het Connekt netwerk inschakelen op dit vraagstuk?

Het netwerk beslaat de diverse type stakeholders die benodigd zijn om beleid, onderzoek, marktwerking en innovatie aan elkaar te koppelen en daarmee de transitie te versnellen.

Wil je je aanmelden voor deze rondetafel*? Meld je dan aan via bovenstaande button!

Kan je zelf niet aanwezig zijn, wil je deze uitnodiging dan doorsturen naar je collega(‘s)? Misschien dat hij/zij wel in de gelegenheid is om naar deze sessie te komen. Alvast bedankt! 

* Het betreft een besloten event. Je uitnodiging is persoonlijk.