Datum 12 november 2020

Op donderdag 12 november organiseert Connekt een Talk met als thema Zonne-energie en mobiliteit. Zonnepanelen zie je overal. Nieuwe distributiecentra krijgen standaard zonnepanelen op het dak, gemeenten stimuleren hun inwoners om ook zonnepanelen te installeren en hele zonnevelden ontstaan in het landschap. Ook in de mobiliteit zie je steeds meer zonnepanelen: in de berm langs de weg, op geluidsschermen, in de vangrail en zelfs in het asfalt.

De schone zonne-energie die wordt opgewekt, is bovendien steeds vaker een directe energiebron voor voertuigen. We zien dat de energietransitie en mobiliteitstransitie samenkomen.

Tijdens de Connekt Talk informeren we je over de ontwikkelingen van solar in mobiliteit. Met het ‘solar panel’ gaan we dieper in op het effect van deze ontwikkelingen op het domein mobiliteit en logistiek.

Het solar panel bestaat uit:

    • Joost van Gils, Heijmans (zonne-geluidsschermen)
    • Martijn Ildiz, IM Efficiency (solar energy for trucks)
    • Mick van der Spoel, Solarteam TU/e (Stella Era)
    • Sahan Abeln, Shell (e-mobility)

Als deelnemer aan de Connekt Talk krijg je de mogelijkheid om via de chat vragen te stellen aan de panelleden of om op hen te reageren.

De sessie is van 11.00 uur tot 12.30 uur via Microsoft Teams. Na aanmelding ontvang je een link om deel te nemen aan de Connekt Talk.