Datum 26 september 2019

Op donderdag 26 september organiseren we de derde Connekt Talk van dit jaar: een interactief event over de alternatieven voor fossiele brandstof en batterijen. Elektrificering is een feit, maar wat zijn de andere ontwikkelingen?

 

Programma

Drie deskundigen geven tijdens de Connekt Talk hun visie op de toekomst van onze brandstoffen.

“Mobiliteit is goed voor 40% van ons energie verbruik” aldus dr. ir. Kees de Gooijer (Directeur van TKI Agri & Food). Hij houdt zich bezig met alternatieve, duurzame (bio)brandstoffen en houdt uit eigen interesse het totaal overzicht bij van de energievoorziening inclusief biomassa in Nederland bij. Hij zal onder andere over ethanol (uit suikerbieten) en solar fuels zijn kennis delen.

Yvonne Schavemaker (Manager e-Refinery bij TU Delft) e-Refinery onderzoekt de elektrochemische conversie van water, lucht en/of biomassa, met behulp van hernieuwbare elektriciteit om chemische verbindingen te produceren. Deze verbindingen kunnen fossiele grondstoffen of brandstoffen vervangen of worden gebruikt als energieopslag op lange termijn.

Marcel Weeda (Manager Innovatie Waterstof voor TKI Nieuw Gas onder de Topsector Energie en Senior Consultant bij “ECN part of TNO”) zal zijn visie delen over de rol en de mogelijkheden van waterstof als energiedrager. Naast een brede kennis van energiesystemen heeft hij de afgelopen vijftien jaar expertise ontwikkeld op het gebied van waterstof in vele nationale, Europese en internationale projecten.

De Connekt Talk duurt van 16.00 tot 17.30 met aansluitend een netwerkborrel.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mieke Masselink.