Op woensdag 3 februari 2016 vindt van 14:00-16:00 uur de kick-off plaats van weer een nieuwe serie MMI’s. Een MMI bijeenkomst staat in het teken van kennisdeling en discussie op een specifiek onderwerp van en voor leden van Connekt. DAVI (Dutch Automated Vehicle Initiative) heeft hiervoor het eerste MMI aangegrepen om drie actuele onderwerpen over de zelfrijdende voertuigen op de agenda te zetten.

Op de agenda staan de volgende presentaties/discussies-inleidingen:

  • Gerben Feddes, RDW: De toelating van de ‘TESLA autopilot software’ op de Europese wegen;
  • Indien je de trotse eigenaar bent van een TESLA Model S, of binnenkort van de Model X, dan ontvang je met enige regelmaat software updates direct in je auto. Een van de meest spraakmakende updates is de autopilot update waarmee nieuwe functies in het voertuig worden toegevoegd en het voertuig in staat stelt om in bepaalde condities zelf te rijden. Maar hoe ga je als toelatingsautoriteit met deze update om? Hoe borg je de veiligheid op de weg, zonder innovatie in de weg te staan?
  • Ferry Smith, ANWB: My car My Data;De ANWB heeft onlangs de campagne My Car My Data gestart. Doel is om de consument bewust te maken van het feit dat veel ‘connected’ voertuigen gebruiksdata versturen waar de consument geen weet van heeft en geen grip op heeft. Ferry Smith zal een uiteenzetting geven over de achtergronden van deze campagne.
  • Filippo Santoni, TU Delft: Ethics in the selfdriving car;
  • How should self-driving cars behave when it comes to ethically and legally relevant decisions? Who should be held responsible for self-driving cars (wrong) behavior? Filippo will offer his legal-philosophical perspective on these questions. Presentation in English.

Zoals altijd is er na afloop van de bijeenkomst aan de BAR van Connekt gelegenheid om met een drankje informeel na te praten. Indien u aan de bijeenkomst wilt deelnemen, kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen aan Hanny Swart.