Vernieuwing van de markt komt soms uit onverwachte hoek. Denk aan nieuwe spelers als Airbnb, Uber en Netflix die de gevestigde orde omgooiden door met een frisse blik naar de markt te kijken en nieuwe oplossingen te bieden. Welke ‘disruptors’  zijn er in de logistiek en hoe gaan zij de komende jaren de logistieke markt beïnvloeden?

 Deze vraag staat centraal tijdens dit bijzondere netwerkdiner. Want waar de ICT de mobiliteitsarena al flink op zijn kop heeft gezet – voertuigen zijn computers op wielen geworden en gaan slim met elkaar samenwerken – biedt dezelfde ICT nog veel kansen in de logistieke sector om betere actuele planningsinformatie, hoge betrouwbaarheid en een wasteless supply chain te realiseren.

Smart Logistics

Binnen het thema Smart Logistics ligt de focus op het ontwerpen van technologische oplossingen voor (duurzame) logistiek om de logistiek veiliger, efficiënter, betrouwbaarder en milieuvriendelijker te maken. Snelheid en transparantie spelen zijn hierin leidend. Hoe kunnen we  zorgen voor beter afgestemde planning op de actuele situatie, voor een slimmer toegangsbeleid tot bedrijventerreinen, steden, sluizen, distributiecentra of in de haven? Welke revolutionaire logistieke oplossingen bieden disruptors daarbij en is er al sprake van ‘Disruptive Smart Logistics’?

Leren van Smart Mobility

Binnen het werkveld Smart Mobility is in de afgelopen jaren al ervaring opgedaan met succesvolle disruptive technologies. Zij dragen niet alleen bij aan de optimalisatie van bestaande systemen, maar bieden ook revolutionaire oplossingen. Smart mobility staat voor toepassing van technologieën in verkeer en vervoer om deze veiliger, efficiënter, betrouwbaarder en milieuvriendelijker te maken. Daarom brengt Connekt het logistieke netwerk nu samen met het netwerk Smart Mobility. Want veel is al mogelijk; de echte uitdaging ligt nu bij de implementatie.

Programma

Tijdens het netwerkdiner staan interessante keynotes op het programma, onder meer van Connekt Affiliate Route 42 over actuele route informatie en Lean & Green. Ook kunt u presentaties en discussies verwachten over ketensamenwerking en duurzame stedelijke distributie.

Contact

Wilt u meer informatie over het Disruptive Smart Logistics Dinner? Neem dan contact op met Marije de Vreeze of Harsha Dijk via devreeze@connekt.nl of dijk@connekt.nl