Zin om te sparren met andere deelnemers en aan te sluiten bij een netwerkborrel? Kom dan 25 april a.s. maar de Green Talk van Lean & Green over ISO 14083: wat moet je weten?

Datum 25 april 2024
Tijd 14:00 uur
Locatie Connekt, Delft
Voor wie Deelnemers Lean & Green | Logistieke Connekt-leden

In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt en bedrijven worden aangemoedigd om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, speelt de logistieke sector een cruciale rol. Logistieke bedrijven zijn verantwoordelijk voor het transport, de opslag en de distributie van goederen, en hebben daardoor een aanzienlijke impact op het milieu. Om deze impact te verminderen en duurzame praktijken te bevorderen, is een gestructureerde aanpak nodig. ISO 14083 biedt logistieke bedrijven een leidraad om duurzaamheid te versterken door middel van efficiëntie en milieubewuste besluitvorming.

De ISO-norm 14083 is een internationale standaard ontwikkeld om organisaties te helpen hun milieuprestaties te verbeteren. Op basis van de ISO 14083 kunnen logistieke bedrijven en hun dienstverleners op een eenduidige manier hun carbon footprint in de keten berekenen, toewijzen en delen. Het uiteindelijke doel van ISO 14083 is dus om logistieke processen te optimaliseren en tegelijkertijd de impact op het milieu te minimaliseren.

Hoe zorg je dat je voldoet aan de ISO-norm 14083?  E⁠n hoe helpt de ISO 14083 bij de voorbereiding op de komende wet- en regelgeving CSRD? De Green Talk is, net als onze Lunch & Discuss, hét evenement waar je andere, soortgelijke bedrijven kunt ontmoeten en hierover in gesprek kunt gaan. Er worden praktijkcases gepresenteerd door verschillende partijen, om jou op weg te helpen met dit onderwerp. Hierna volgt een interactieve sessie waarin samen gewerkt wordt aan een stappenplan. We eindigen de Green Talk met een vrijblijvende netwerkborrel.

Programma

14:00 uur: Inloop
14:30 uur: Diverse praktijkvoorbeelden
15:30 uur: Pauze
15:45 uur: Stappenplan, vraag & antwoord
16:30 uur: Netwerkborrel
17:15 uur: Einde

Aanmelden

Wil je aanwezig zijn bij deze bijeenkomst? Aanmelden kan (gratis) via het inschrijfformulier op de website van Lean & Green.