Connekt nodigt de Lean & Green Personal Mobility Koplopers van harte uit voor de Connekt/Lean & Green netwerksessie ‘MaaS meets Lean & Green’ op 11 december, van 14:00 – 16:00 uur bij Connekt in Delft.

Wat is MaaS
Spotify in plaats van muziek op de harde schijf, licht in plaats van lampjes – op tal val terreinen vindt een verschuiving plaats van producten naar diensten. Ook op het gebied van mobiliteit zijn er experimenten, onder de noemer Mobility as a Service (MaaS). MaaS staat voor een transitie in mobiliteit, waarbij de consument toegang heeft tot mobiliteit in de vorm van diensten, in plaats van te investeren in het bezit van transportmiddelen of losse diensten als OV en daarmee dus flexibeler is en meer kan worden ontzorgd.

Mobility as a Service is in een paar jaar tijd een begrip geworden in Europa. Niet alleen gebruikers waarderen de diensten hoog, maar ook de steden hebben baat bij de verschuiving in het gebruik van mobiliteitsvormen. Het Centraal Planbureau verwacht bijvoorbeeld een groei van tot wel 50 procent in personenmobiliteit in Nederland tot 2050. Om dat te faciliteren zijn er slimme oplossingen nodig. Daarom brengt Connekt graag twee innovatieve netwerken bij elkaar: de koplopers van Lean & Green, die zich inzetten voor duurzame personenmobiliteit binnen hun organisatie, en de Connektleden die zich sterk maken voor MaaS.

Voorlopig programma:
In het programma geven we u een toekomstbeeld van Mobility as a Service: hoe gaat dit personenmobiliteit in de toekomst bepalen? Vervolgens zullen enkele partijen uit het MaaS netwerk hun activiteiten toelichten en maken we de ontwikkelingen toepasbaar voor de koplopers uit het Lean & green netwerk.

Aanmelden
Lean & Green Personal Mobility Koplopers kunnen zich aanmelden voor de sessie via onderstaand formulier. Een bevestiging met meer informatie over het programma ontvang je tijdig van ons.