“In 2025 moet het stedelijk vervoer in de Metropoolregio Amsterdam emissievrij zijn” Dat is één van de ambities waar de Amsterdam Economic Board zich voor inzet. Één van de speerpunten om deze ambitie te bereiken is Mobility as a Service (MaaS).

We gaan toe naar een digitale dienst voor reizigers, waarbij ‘smart agents’ verplaatsingen via fiets, trein, tram/metro, deelauto en taxi op maat aanbieden en ‘real time’ ingespeeld wordt op persoonlijke behoefte en voorkeuren.

Serie bijeenkomsten
Ontwikkelingen rond MaaS zijn zowel landelijk als binnen de Metropoolregio Amsterdam (MRA) nog relatief onbekend en partijen in de regio vinden elkaar nog niet gemakkelijk. Om de adoptie van MaaS in de regio te versnellen, organiseert de Board een serie van vijf bijeenkomsten, waarin we aanbieders van mobiliteit, werkgevers, overheden, service providers, kennisinstellingen, belangenorganisaties en technologiepartners uitdagen om mee te denken en een bijdrage te leveren aan deze versnelling.

MaaS Meetup #1: “Living Lab Zuidas aan de MaaS”
De eerste Meetup vindt plaats op woensdag 7 december van 09.00-10.30 uur bij Spaces Zuidas en bestaat uit drie delen:

  • MaaS in de Metropoolregio Amsterdam: hoe staan we ervoor? Met Robert Scheerder (Integraal Sustainable Transitions / Klimate Kic)
  • Living Lab “Zuidas aan de MaaS”: Welke ontwikkelingen gaan spelen rond de bereikbaarheid van de Zuidas en welke kansen levert dat op? Met Stephan van Dijk (AMS Institute)
  • In gesprek: Praat mee en denk mee om de beweging te versnellen; Hoe zorgen we dat MaaS voeten aan de grond krijgt in de MRA? Wanneer is MaaS in de succesvol in de MRA en hoe komen we daar?

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.