Datum 21 september 2020

Bezoek van de Smart Mobility Embassy aan de IAA 1Californië is één van de regio’s die door de deelnemers van de Smart Mobility Embassy als focusgebied zijn gedefinieerd. Om de internationaliseringskansen te kunnen concretiseren, willen we met elkaar werken aan een roadmap voor Californië. Hoe exporteren we onze kennis en ervaring op het gebied van smart mobility, hoe kunnen we gezamenlijk kennis ontwikkelen, hoe zetten we samenwerkingsprojecten op en hoe verbinden we alle kansen die er liggen?

De Smart Mobility Embassy nodigt je uit om op maandag 21 september van 16.00 tot 18.00 uur tijdens een interactieve (online) sessie input te leveren voor een breed gedragen roadmap.

Vragen die aan bod zullen komen zijn onder andere:

 • Waar ligt de focus? Welke kennis, services, producten hebben de potentie om succesvol naar de Californische markt gebracht te worden? Wat is de beoogde doelgroep in Californië op dit onderwerp, wat zouden interessante kansen zijn?
 • Hoe kunnen we elkaar in Nederland helpen om deze kansen te verzilveren?
 • Welke activiteiten moeten daarvoor op de agenda gezet worden?
 • Hoe kan en wil jij bijdragen om dit te realiseren?

PROGRAMMA
16.00 – 16.15 uur: Welkom & introductie door Smart Mobility Embassy
16.15 – 16.30 uur: Introductie Californië
16.30 – 17.05 uur: Sessie ronde 1, keuze uit Connected & Automated vehicles en de transitie naar zero-emmissie mobiliteit
17.05 – 17.40 uur: Sessie ronde 2, keuze uit Urban Mobility/Strategy en Sustainable Logistics
17.40 – 18.00 uur: Uitkomsten sessie & follow up

Deelsessies

Ronde 1:

 • De transitie naar zero-emissie mobiliteit
  Focus op elektrisch rijden en laadinfrastructuur.
 • Connected & Automated vehicles
  Technische mogelijkheden vanuit infra en vanuit automotive industry, maar met name de overheidsaanpak in het stimuleren van ontwikkelingen en toelatingen op de weg.

Ronde 2:

 • Urban Mobility/Strategy
  Mobiliteitsvraagstukken in de stedelijke omgeving, waaronder advisering en modellering over het gebruik en verdeling van diverse modaliteiten, ruimtelijke inrichting en Mobility as a Service-concepten die bijdragen aan een leefbare stad (doorstroming, uitstoot etc).
 • Sustainable Logistics
  Hoe organiseer je een governance voor duurzame logistiek waar zowel de overheid als de logistieke markt gezamenlijk achter staan.

Wil je meedenken over de roadmap voor Californië? Via onderstaande formulier kun je je aanmelden voor de sessie op 21 september.

 

Deze sessie is exclusief voor leden van de Smart Mobility Embassy.