Datum 16 november 2020

Voorafgaand aan het Smart City Expo World Congress 2020 gaat Connekt met de Smart Mobility Embassy zelf de wereld rond, om verbindingen te leggen rondom het thema smart cities, en dan in het bijzonder slimme, duurzame stadslogistiek.

Wat zijn de interacties tussen last-mile logistiek en het personenvervoer in de stad? Hoe kunnen onze logistieke systemen worden geoptimaliseerd en duurzamer worden gemaakt? Wat is de rol van data bij het meten van de duurzaamheidseffecten? En wat is de rol van urban planning en ander beleid bij het creëren van duurzamere stadslogistieke systemen na een pandemie?

Op maandag 16 november, van 9.00 – 11.00 uur praten we met partijen uit Singapore en Zweden over hun inzet van stadslogistiek. Wat kunnen wij in Nederland van hen leren? Komen we tot nieuwe inzichten en kunnen we deze omzetten in acties om samenwerking rondom steden in Nederland te versterken?

Het Smart City Expo World Congress in Barcelona is het jaarlijkse event waarbij steden en bedrijven uit de hele wereld bij elkaar komen om oplossingen te vinden en ervaringen te delen die de gezamenlijke uitdagingen als bevolkingsgroei, klimaatverandering, files en uitstoot aanpakken. Dit jaar vindt het congres volledig digitaal plaats op 17 en 18 november.

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Smart City Live 2020.

De Smart Mobility Embassy, onderdeel van Connekt, is partner van het Smart City Expo World Congress.