Connekt organiseert samen met TNO een reeks van bijeenkomsten rondom diverse thema’s gekoppeld aan data en digitalisering van mobiliteit.

Datum 6 april 2023
Tijd 15:00 uur
Locatie Connekt, Delft
Voor wie Voor zowel Connekt-leden als Niet-leden

Connekt vindt het belangrijk om haar leden te informeren over de ontwikkelingen op dit gebied. Zeker nu er een aantal grote projecten zijn gestart om nationaal de digitale infrastructuur verder te gaan ontwikkelen en versnellen. Insteek is simpel: disseminatie van kennis en informeren over ontwikkelingen gevolgd door een interactief gedeelte waarin we graag met jullie de ontwikkelingen bespreken en ‘duiden’.

Het delen van data biedt veel kansen en waarde voor smart mobility; vertrouwen en datakwaliteit zijn daarbij wel cruciaal. Daarom organiseren TNO en Connekt een bijeenkomst over dit onderwerp. Tijdens deze bijeenkomst vertellen sprekers van TNO, NDW, NTM en Rijkswaterstaat u meer over hun activiteiten en ontwikkelingen.

  • Rijkswaterstaat zal ingaan op haar rol als wegbeheerder in het “ecosysteem” van informatievoorziening richting weggebruiker. 
  • NDW zal tijdens de sessie ingaan op de rol en verantwoordelijkheid van een nationaal toegangspunt in de keten. 
  • TNO werkt aan een internationaal Quality & Trust Framework inclusief standaarden, opdat data uitwisseling tussen actoren in het verkeer wél over en weer vertrouwd kan worden.
  • NTM brengt de datakwaliteit inzichtelijk samen op een generiek platform en is daarnaast actief in verschillende ‘data stelsel mobiliteit’ trajecten in Nederland en Europa.