Enkele leden van Connekt organiseren gezamenlijk een sessie bij Connekt op 28 maart 2024 over de inzet van V2X-systemen ter bevordering van de verkeersveiligheid, met name bij wegwerkzaamheden. Deze sessie is erop gericht om belangstellende partijen te informeren over de mogelijkheden, vorderingen en wensen op dit gebied.

Datum 28 maart 2024
Tijd 12:00 uur
Locatie Connekt, Delft
Voor wie Connekt-leden

Dagelijks negeren zo’n 500 automobilisten een rood kruis boven afgesloten rijstroken op de rijkswegen. Hiermee brengen ze niet alleen zichzelf maar ook anderen onnodig in gevaar. Alleen al in 2021 leidde dit tot 40 ongelukken met pijlwagens en/of verzwaarde botsabsorbers. In 2023 was er zelfs gemiddeld één incident per week. In dat jaar werden bijna 6000 automobilisten bekeurd voor het negeren van rode kruizen; een topje van de ijsberg aldus Rijkswaterstaat. Vaak zijn het dramatische ongevallen met grote materiele en immateriële schade ontstaat, waarbij ook regelmatig letsel is te betreuren.

Door het op steeds grotere schaal negeren van afgesloten rijstroken wordt het voor bedrijven steeds gevaarlijker om onderhoud te plegen en te helpen bij pechgevallen. Ze krijgen te maken met agressie, levensgevaarlijk rijgedrag maar ook met automobilisten die om andere redenen het gevaar niet opmerken. En dat terwijl de technische oplossing(en) om ongelukken te voorkomen al jaren vrijwel ongebruikt op de plank liggen. Daar willen we het over hebben!

Bijeenkomst

We hopen jullie te treffen op donderdag 28 maart aanstaande vanaf 12:00 uur. Zet de datum alvast in je agenda. Nadere bijzonderheden en informatie volgen.

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via bovenstaande button.

Graag tot 28 maart a.s. namens V-Tron, NXP, Swarco en Heijmans