Enkele leden van Connekt organiseren gezamenlijk een sessie bij Connekt op 28 maart 2024 over de inzet van V2X-systemen ter bevordering van de verkeersveiligheid, met name bij wegwerkzaamheden. Deze sessie is erop gericht om belangstellende partijen te informeren over de mogelijkheden, vorderingen en wensen op dit gebied.

Datum 28 maart 2024
Tijd 12:00 uur
Locatie Connekt, Delft
Voor wie Connekt-leden

Dagelijks negeren zo’n 500 automobilisten een rood kruis boven afgesloten rijstroken op de rijkswegen. Hiermee brengen ze niet alleen zichzelf maar ook anderen onnodig in gevaar. Alleen al in 2021 leidde dit tot 40 ongelukken met pijlwagens en/of verzwaarde botsabsorbers. In 2023 was er zelfs gemiddeld één incident per week. In dat jaar werden bijna 6000 automobilisten bekeurd voor het negeren van rode kruizen; een topje van de ijsberg aldus Rijkswaterstaat. Vaak zijn het dramatische ongevallen met grote materiele en immateriële schade ontstaat, waarbij ook regelmatig letsel is te betreuren.

Door het op steeds grotere schaal negeren van afgesloten rijstroken wordt het voor bedrijven steeds gevaarlijker om onderhoud te plegen en te helpen bij pechgevallen. Ze krijgen te maken met agressie, levensgevaarlijk rijgedrag maar ook met automobilisten die om andere redenen het gevaar niet opmerken. En dat terwijl de technische oplossing(en) om ongelukken te voorkomen al jaren vrijwel ongebruikt op de plank liggen. Daar willen we het over hebben!

Programma

12:00 uur: Inloop met lunch
13:00 uur: Intro door Tom van Dam (Connekt) en kennismaking
13:30 uur: Doel van de bijeenkomst door Joost van Gils (Heijmans), technische uitleg door Freek van der Valk (Swarco), Wim Vossebelt (V-Tron), Eddy Verhoeven (Heijmans)
14:30 uur: Ervaringen uit Duitsland door Autobahn gmbh, online
15:00 uur: Europa, ontwikkelingen door RWS
15:30 uur: Wrap up en informele afsluiting

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via bovenstaande button. We hopen jullie te treffen op donderdag 28 maart a.s. vanaf 12:00 uur.

Graag tot 28 maart a.s. namens V-Tron, NXP, Swarco en Heijmans

Bij Connekt organiseren we onze events altijd zeer zorgvuldig, waarbij we rekening houden met het aantal mensen dat zich aanmeldt. Bijvoorbeeld door het huren van extra stoelen en het verzorgen van de catering. Wanneer leden zich aanmelden en zonder afmelding alsnog niet komen, betekent dat voor ons overbodige uitgaven en voedselverspilling. Twee zaken die wij als non-profit organisatie en voorvechters van duurzaamheid graag willen voorkomen. Wij willen je dan ook vriendelijk vragen, wanneer je na aanmelding niet in de gelegenheid bent aanwezig te zijn bij dit event, je tijdig af te melden. Helaas zijn wij anders genoodzaakt een no-show fee door te berekenen. Dit bedrag schenken we vervolgens aan de Stichting Voedselbank Delft.