Neem samen met de Dutch Cycling Embassy deel aan Velo-city 2017, het grootste fietscongres ter wereld dat dit jaar wordt georganiseerd in de regio Arnhem Nijmegen! De officiële opening van dit congres verricht Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander op dinsdag 13 juni 2017 in De Vereeniging in Nijmegen. Dit is het startsein voor het congres en verschillende fietsactiviteiten voor de inwoners van de regio.

De gemeenten Arnhem en Nijmegen zijn de gaststeden van het fietscongres dat ook wel The Global Cycling Summit genoemd wordt. Van 13 tot 16 juni worden meer dan 1.500 deelnemers verwacht uit ca. 80 landen om deel te nemen aan het grootste fietscongres ter wereld. Velo-city 2017 is een uniek evenement waar kennisdeling en kennisuitwisseling door specialisten vanuit de hele wereld op het gebied van fietsbeleid, fietsinfrastructuur en duurzame mobiliteit centraal staan. Er zijn meer dan 200 sprekers uit zo’n 40 landen waaronder Thailand, Australië, China, India, Chili, Brazilië, Kenia, Zuid-Afrika, Rusland, USA, Canada, Italië, Denemarken en Duitsland. Bekijk hier het laatste nieuws over Velo-city 2017 en hieronder de promofilm.

Het hoofdthema van Velo-city 2017 is ‘The Freedom of Cycling’. Fietsen is van groot belang voor het welzijn van onze burgers en het leefbaar maken van onze steden en dorpen. Thema’s als Governance, Infrastructure, People, Bikenomics en Urban Planning zullen centraal staan tijdens het congres. Daarnaast gaan we dieper in op ‘The Dutch Story’ en de relatie van fietsen met gezondheid en duurzaamheid.

Velo-city 2017 is hét platform voor ontwikkelingen voor fietsbeleid wereldwijd. Zo zal tijdens het congres de European Cycling Strategy overhandigd worden aan EU commissaris voor transport en mobiliteit; mevrouw Violeta Bulc.

De Dutch Cycling Embassy organiseert in samenwerking met de organisatie van Velo-city en diverse gemeentes en provincies een pre en post programma. Hierdoor kunnen deelnemers uit verre landen zowel voor als na het congres deelnemen aan fiets gerelateerde activiteiten door heel het land en leren ze onze fietscultuur nog beter kennen! De activiteiten zijn enerzijds gericht op ervaren door middel van een fiets- of wandeltour en anderzijds op het uitwisselen van kennis door middel van een presentatie of seminar.

Tevens organiseert de Dutch Cycling Embassy een Dutch Cycling Pavilion waar het beste van Nederland Fietsland zal worden gepresenteerd. We hopen jullie in juni te treffen in Arnhem Nijmegen!

Registratie voor het congres is open. Ervaar ‘The Freedom of Cycling’ in Arnhem en Nijmegen samen met onze internationale sprekers en bezoekers. Meer informatie over het congres en registratie kunt u terugvinden op onze website: www.velo-city2017.com

Voor vragen, mail naar: jose.oudijk@dutchcycling.nl