Op dinsdag 21 april vond de tweede bijeenkomst van het ITS Leadership Exchange Program plaats bij CGI.

De groep, bestaande uit circa 15 personen vanuit de 6 deelnemende partijen, namelijk: CGI, TU Delft, Rijkswaterstaat, RDW, NXP en Connekt, kregen een uitgebreide visie van Laurens Lapre, Lead Consultant bij CGI, over ITS toepassingen in steden. Laurens Lapre liet daarbij ook vooral aansprekende voorbeelden uit het buitenland zien, zoals Japan en Finland. Na een discussie en een korte maaltijd ging de groep samen met Ward Koopmans, Principal Business Consultant bij CGI, aan de slag om de parkeeroplossingen in 2030 te bedenken.

Op 19 maart 2015 vond de kick-off plaats van het ITS Leadership Exchange Program. Connekt was hiervoor gastheer. Marije de Vreeze, Manager ITS Netherlands, verzorgde ter introductie een presentatie over 10 trends die invloed gaan hebben op onze mobiliteit, waarbij de aanwezigen in discussie gingen. Daarna gingen de deelnemers zelf aan de slag door de auto en haar omgeving in 2025 te tekenen. Tot slot werd ook nagedacht over de partijen die nodig zijn om deze auto te laten rijden.

Op 26 mei staat de volgende bijeenkomst ingepland. Dan zal TU Delft haar deuren voor de deelnemers openen.

Over het ITS Leadership Exchange Program
Het ITS Leadership Exchange Program is primair bedoeld voor Connektleden en biedt plaats aan maximaal 15 deelnemers van vijf partijen (iedere partij 2-3 deelnemers). Ieder van die vijf deelnemende partijen verzorgt gedurende één maand het programma. Deelname is niet vrijblijvend: vanwege het beperkt aantal trainingsplaatsen verwachten we van de deelnemers een actieve opstelling en deelname aan alle vijf de programmaonderdelen. Het ITS Leadership Exchange Program richt zich op kandidaten met minimaal 2 jaar werkervaring in het ITS domein.

Deelname is kosteloos, met de kanttekening dat ieder van de vijf deelnemende partijen de kosten draagt voor de maand dat zij verantwoordelijk zijn voor de invulling van het programma. Het betreft eventuele kosten voor accommodatie en een eenvoudige maaltijd voor de deelnemers.

Iedere maand verzorgt één van de vijf deelnemende partijen een presentatie over het thema. Een specialist van deze partij zal de deelnemers informeren over zijn visie op het thema van het betreffende ITS Leadership Exchange Program. De vorm waarin dit gebeurt kan steeds weer anders zijn (demonstratie, workshop, presentatie/lezing, on-site visit, meeloopdag, enz.). Deze sessie zal worden afgesloten met een opdracht voor de deelnemers. De wijze waarop die opdracht wordt geëvalueerd kan per keer verschillen en wordt bepaald door de specialist die het programma van die maand verzorgt. We sluiten iedere ITS University Class na 5 maanden af met een pitch aan het netwerk van Connekt. De plenaire sessies zullen zo veel mogelijk tussen 16:00 en 20:00 plaatsvinden, doorgaans op locatie van de partij die de sessie organiseert. Rond 18:00 wordt samen een eenvoudige maaltijd gebruikt.

Aanmelden
CGI, TU Delft en Connekt overleggen regelmatig over het thema dat voor het ITS Leadership Exchange Program gekozen wordt. Ben je geïnteresseerd in deelname, heb je ideeën voor invulling van het programma of heb je vragen, neem dan contact op met Nick Juffermans van Connekt.