Connekt ITS Netherlands organiseerde voor het ITS World Congress – dat van maandag 5 tot en met vrijdag 9 oktober plaatsvond in Bordeaux – een gezamenlijk paviljoen met een aantal leden. Net als bij eerdere edities van ITS congressen was de Connekt stand weer één van de drukst bezochte stands.

foto4

Bovendien werd de stand door meerdere bezoekers gebombardeerd tot mooiste stand van de beurs! Er waren 438 stands, dus een compliment om trots op te zijn. Deelnemende partijen waren: Beter Benutten, Connecting Mobility, EU Truck Platooning Challenge, Ertico, Goudappel, Imtech, Innovatie Centrale, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, NDW, Provincie Noord-Holland, RDW, TNO en Vialis.

Op donderdag 8 oktober verzorgde Connekt ITS Netherlands samen met Connecting Mobility een inhoudelijke sessie over automated driving.

Om 09.30 uur viel echter de stroom uit op de gehele beurs. De opblaaswanden van de theaters kwamen omlaag, waardoor ook televisieschermen omvielen. Alle bezoekers werden verzocht de theaters te verlaten. De presentatie werd onmiddellijk voortgezet op de Connekt stand waar een laptop met nog voldoende accu als scherm fungeerde. Onder het genot van een glaasje jus d’orange (ook koffiezetten was niet meer mogelijk) volgden de toehoorders de rest van de presentatie.

Tijdens ITS Bordeaux ondertekende Connekt ITS Netherlands een MoU met ITS France en met ITS Bulgarije. Met beide organisaties is afgesproken om de samenwerking te intensiveren.

foto 12