Connekt heeft dankzij de deelnemende leden  Vialis, NDW, CGI, RDW, Connecting Mobility, TNO, ITS Europees Congres 2019 Eindhoven/Helmond, Goudappel/DAT.Mobility, TU Eindhoven, Sweco, Technolution, INMOVES, 2getthere, ANWB en de Smart Mobility Embassy een grote Nederlandse stand mogen faciliteren waar de Nederlandse kennis en kunde op het gebied van Smart Mobility centraal stond.

Gezamenlijk als overheden, marktpartijen en kennisinstellingen één Dutch Pavilion vormen, laat zien dat Nederland voorop loopt wat betreft publiek-private samenwerking, connectiviteit en Smart Mobility expertise.

Dit jaar werkte Connekt ook samen met ERTICO. ERTICO stond pal naast het Dutch Pavilion en met de gedeelde onderwerpen Mobility as a Service en het ITS Europe Congress 2019 werd de internationale link zichtbaar gemaakt. Nico Anten lanceerde het aanstaande ITS Europe Congress in Eindhoven Helmond samen met CEO ERTICO Jacob Bangsgaard, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant Christophe van der Maat en CEO Dynniq Cees de Wijs.

De Smart Mobility Embassy  had een fysieke ontmoetingsplek op het Dutch Pavilion wat leidde tot een leuk aantal extra buitenlandse bezoekers. Doordat we als Nederlandse Smart Mobility partijen op één  plek te vinden waren, konden de delegaties via de Smart Mobility Embassy laagdrempelig in contact komen met de crème de la crème van de ITS sector in Nederland. Sinds de lancering van de SME in 2017 zien we de interesse vanuit buitenland in de Smart Mobility toepassingen in Nederland toenemen en zeker op een internationaal event als de Intertraffic kon Connekt de delegaties uit onder andere Israël, Rusland, Litouwen en Zuid-Afrika een goed beeld geven van de Nederlandse markt.

Dinsdag 20 maart konden we dankzij Vialis een grote netwerkborrel organiseren wat gezien de drukte zeker geslaagd was. Woensdag 21 maart was er ook weer gelegenheid bij MRA/provincie Noord-Holland en Connekt om te netwerken met de  bezoekers van beide stands.

Statistieken van het evenement:

De 2018-editie van Intertraffic Amsterdam bevestigde zijn positie als Europa’s toonaangevende vakbeurs voor infrastructuur, verkeersmanagement, slimme mobiliteit, veiligheid en parkeren, met een grote diversiteit aan exposanten, sessies van toonaangevende experts, baanbrekende innovaties en een record aantal bezoekers.

De organisatoren van het evenement, RAI Amsterdam, hebben gemeld dat een recordtotaal van 32.317 bezoekers uit 138 landen over de hele wereld aanwezig was op het vierdaagse evenement dit jaar, met bijna 900 bedrijven uit 49 landen. Ruim 75% van de bezoekers , Over het geheel is het aantal bezoekers gestegen met 7,5% ten opzichte van de 2016 editie. Voor de inhoudelijke sessies in de theaters op de Intertraffic werden bijna 8.000 check-ins geregistreerd voor de 79 sessies.

De organisatoren stellen dat het opnieuw boeken van exposanten voor 2020 duidelijk het belang van de ROI onderstreept, aangezien het feit dat al 70% van de ruimte ter plekke werd geclaimd voor de volgende editie in 2020 in Amsterdam, wat extra bijzonder belooft te worden, omdat het de 25e jubileumeditie zal zijn.

What’s next

Van 17-21 september dit jaar is het ITS World Congress in Kopenhagen. Connekt organiseert exclusief voor haar leden van maandag 17 september tot en met woensdag 19 september een bestuurs- en ledenreis naar Denemarken. Op het programma staan onder andere een bezoek aan het 25th ITS World Congress in Kopenhagen, een aantal inspirerende bedrijfsbezoeken en het traditiegetrouwe Dutch Dinner. Op deze 25e editie van het ITS Wereldcongres in Kopenhagen is Connekt wederom aanwezig met een Dutch Pavilion.