Vrijdag 27 mei bracht de Secretaris-Generaal van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, mevrouw Lidewijde Ongering, een bezoek aan Rotterdam. Insteek was kennismaking met de Green Deal ZES en zelf te zien en te horen wat er in een stad als Rotterdam allemaal speelt.

Nog voor dat de middag officieel begonnen was had de SG al een mooie ervaring te pakken door met een waterstofauto te arriveren bij de Rotterdam. Op de 40ste verdieping van dit indrukwekkende gebouw werd de officiële aftrap gedaan door Stella Leijten, afdelingshoofd Verkeer & Vervoer, Gemeente Rotterdam. Na een voorstelronde van de koplopers van de Green Deal Zero Emissie 010 volgde een kleine uitstap naar de Binnenstadsservice Rotterdam, een collectief ontvangst- en verzendmagazijn namens de gezamenlijke winkeliers en andere organisaties die in de (binnen)stad gevestigd zijn. De SG werd door DHL, een deelnemer aan de chauffeursgame, naar de locatie gebracht.

Na dit bezoek stond een rit naar het Schouwburgplein gepland met een elektrische bakwagen van Heineken. Op het Schouwburg stonden verschillende fietskoeriers van DHL klaar om de SG te verwelkomen en te laten zien wat er op het gebied van koeriersdiensten per (cargo) fiets allemaal al mogelijk is.

werkbezoek_int_233          werkbezoek_int_216

Het laatste uur van het bezoek aan Rotterdam stond in het teken van een rondetafel gesprek met de SG en de koplopers in Rotterdam. Waar lopen deze koplopers tegenaan? Wat werkt wel en wat niet? Wat kan de overheid doen om zero emissie in de stad te bespoedigen? Onder leiding van TNO werd het een geanimeerd gesprek, waarbij het eerlijke verhaal werd verteld en de vraag aan de SG om als Ministerie een aantal zaken op te pakken.

Kortom: Een gevarieerd en constructieve bijeenkomst!

Meer informatie over de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek kunt u vinden op de website: greendealzes.connekt.nl